Gemeente Aalten

Over de gemeente Aalten

De gemeente Aalten is een gemeente gelegen in het oosten van het land, in de provincie Gelderland. De gemeente bevindt zich zeer dichtbij de Nederlandse grens met Duitsland. Op dit moment heeft de gemeente Aalten een inwonersaantal van ongeveer 27.000 inwoners. Het grootste gedeelte van de inwoners van de gemeente Aalten woont in het dorp Aalten. Naast het dorp Aalten bestaat de gemeente Aalten ook uit een aantal andere dorpen, namelijk Dinxperlo, De Heurne, Bredevoort, Dale, Barle, IJzerlo, ‘t Klooster, Lintelo en Haart. Aalten is een gemeente dat met veel natuur omgeven is. Zo liggen de natuurgebieden Landgoed Walfort, Slingeplas, Kloosterbos, Grote Goor, Zwanenbroek en Loohuisbos allemaal vrij dichtbij de gemeente Aalten. Deze natuurgebieden maken allemaal onderdeel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk. Aalten is dus een gemeente waar menig natuurliefhebber veel plezier zou kunnen hebben. Als u nog meer vragen heeft over de gemeente Aalten, en dan met name over de praktische informatie met betrekking tot de gemeente Aalten, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Aalten klantenservice. Medewerkers van deze klantenservice kunnen u zeer waarschijnlijk meer praktische informatie over de gemeente Aalten meegeven.

Naam van de gemeente Aalten

De naam van de gemeente Aalten heeft een interessante geschiedenis. Waar nu de gemeente Aalten ligt, lag voorheen de Heerlijkheid Bredevoort. Deze naam werd in 1795 afgeschaft, waarna het verdeeld werd over vier verschillende gemeenten: Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en Winterswijk. Deze gemeentes hebben lange tijd op dezelfde manier bestaan. Echter, in 2005 werd besloten dat de gemeente Aalten en de gemeente Dinxperlo samen zou moeten voegen. Deze gemeente zou dan de naam “gemeente Aalten”, deze naam zou echter maar tijdelijk zijn. In 2008 moest de officiële naam van de gemeente Aalten vastgelegd worden. Het college van Aalten wilde gemeente Aalten als officiële naam vastleggen en het oude wapen van Dinxperlo gebruiken. Hier waren verschillende raadsleden van Dinxperlo het niet mee eens. Zij waren van mening dat de gemeente de naam “Aalten-Dinxperlo” zou moeten gaan. Door middel van een referendum is er gestemd over de naam van de gemeente en is besloten dat het “Aalten” zal worden. Heeft u meer vragen over de gemeente Aalten? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Aalten klantenservice.

Gemeente Aalten klantenservice

De gemeente Aalten vind het erg belangrijk om er voor haar inwoners en andere geïnteresseerden te zijn, daarom is er binnen de gemeente Aalten ook een goedlopende klantenservice actief: de gemeente Aalten klantenservice. Deze gemeente Aalten klantenservice bestaat uit een aantal onderdelen. Zo kunt u op bezoek komen in het gemeentekantoor op Hofstraat 8, 7121DM in Aalten, of kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Aalten klantenservice. Dit kan via 0543 49 33 33. Hiernaast is er ook de mogelijkheid om het contactformulier van de gemeente Aalten klantenservice in te vullen de op de website van de gemeente Aalten.

Openingstijden Gemeente Aalten klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -16:30
Dinsdag
08:30 -16:30
Woensdag
08:30 -16:30
Donderdag
08:30 -16:30
Vrijdag
08:30 -16:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Aalten

Telefoonnummer Gemeente Aalten klantenservice

Telefoonnummer
0543 - 49 33 33
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Aalten klantenservice

Markt 7
Aalten

E-mailadres Gemeente Aalten klantenservice

E-mailadres

Gemeente Aalten opzeggen

Gemeente Aalten direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente aalten.

Gemeente Aalten ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie