Gemeente Alkmaar

 klantenservice

Over de gemeente Alkmaar

Alkmaar is een relatief grote gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente Alkmaar bestaat uit de grote bekende stad Alkmaar, Oudorp, een deel van Koedijk, en daarnaast omvat de gemeente Alkmaar ook het grondgebied van twee voormalige gemeenten: de gemeente Schermer en Graft-De Rijp. De gemeente telt op dit moment zo’n 105.000 inwoners. Alkmaar is daardoor de vijfde gemeente van Noord-Holland qua inwonersaantal, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad gaan Alkmaar nog voor. De gemeente Almaar ligt zowel in West-Friesland als in de samenwerkingsregio Kennemerland. De plaatsen die onder de gemeente Alkmaar vallen zijn Alkmaar, Driehuizen, Graft, Stompetoren, Grootschermer, Koedijkk, Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, De Rijp, Schermerhorn, Starnmeer, Ursem, Zuidschermer, en West-Grafdijk. De gemeente Alkmaar heeft jumelages met een aantal steden in het buitenland, voorbeelden daarvan zijn Bath in het Verenigd-Koninkrijk, Troyes in Frankrijk, Darmstadt in Duitsland, Uitenhage in Zuid-Afrika, Tata in Hongarije en Bergama in Turkije. Als u nog meer praktische informatie over de gemeente Alkmaar wilt, dan kunt u gerust even contact opnemen met de gemeente Alkmaar klantenservice.

De geschiedenis van de gemeente Alkmaar

De geschiedenis van de gemeente Alkmaar heeft met name te maken met de geschiedenis van de grootste stad van de gemeente Alkmaar: de stad Alkmaar. Alkmaar is al een stad sinds 1254. Toen werden er namelijk stadsrechten verleend door Willem II van Holland. Dit was een erg strategische zet, want de stad werd toen namelijk gebruikt als een uitvalbasis in de strijd tegen de West-Friezen. Pas in de 20e eeuw werd de gemeente Alkmaar meer dan alleen de grote stad Alkmaar, toen ontstonden er namelijk nieuwe woonwijken rondom Alkmaar. Ook werden Oudorp, Koedijk-Zuid en Sint-Pancras Zuid aan het grondgebied van de gemeente Alkmaar toegevoegd. Alkmaar is nog steeds een erg grote en belangrijke stad in de provincie Noord-Holland. Alkmaar is immers de derde stad van de provincie Noord-Holland, dit is gebaseerd op inwonersaantal. Heeft u meer vragen over de stad Alkmaar? Ook dan kunt u contact opnemen met de gemeente Alkmaar klantenservice.

Gemeente Alkmaar klantenservice

Voor de gemeente Alkmaar is het erg belangrijk dat haar inwoners tevreden zijn over de diensten die de gemeente kan leveren. Daarom is het voor de gemeente Alkmaar ook zo van belang dat de gemeente Alkmaar klantenservice goed in elkaar zit. U kunt daarom op een aantal verschillende manier contact opnemen met de gemeente Alkmaar klantenservice. U kunt bijvoorbeeld bellen naar de gemeente Alkmaar klantenservice door te bellen naar 14 072. Hiernaast is het ook mogelijk om te faxen, als u wilt faxen dan kunt u dat doen naar het volgende nummer: 072 548 8777. Ook is het mogelijk om een email te sturen naar de gemeente Alkmaar klantenservice, dit kan via het contactformulier op de website van de gemeente Alkmaar.

Contact met Gemeente Alkmaar

Openingstijden Gemeente Alkmaar klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Alkmaar klantenservice

Contact met Gemeente AlkmaarNummer
Algemeen14 072

Overige contactmogelijkheden Gemeente Alkmaar klantenservice

Gemeente Alkmaar opzeggen

Gemeente Alkmaar direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente alkmaar.

Gemeente Alkmaar ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Alkmaar? Laat ons je ervaring met Gemeente Alkmaar weten!
Beoordeel Gemeente Alkmaar

Adres Gemeente Alkmaar klantenservice

Mallegatsplein 10
Alkmaar

Laat ons je ervaring met de Gemeente Alkmaar klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Alkmaar klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Alkmaar Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Alkmaar klantenservice?