Gemeente Achtkarspelen

 klantenservice

Over de gemeente Achtkarspelen

Achtkarspelen is een gemeente dat gelegen is in het oosten van de provincie Friesland. Hemelsbreed licht de gemeente ongeveer tussen de stad Leeuwarden en de stad Groningen in. De gemeente telt op dit moment ongeveer 28.000 inwoners. De hoofdplaats van de gemeente Achtkarspelen is het dorp Buitenpost. Buitenpost is een rustig dorp met een klein centrum. Ook al is Buitenpost een vrij klein dorp, het heeft wel een treinstation. Vanaf het treinstation in Buitenpost is het mogelijk om zowel naar Leeuwarden als naar Groningen te gaan met de trein.  Ook al is de gemeente Achtkarspelen een vrij kleine gemeente, de toegang naar grotere steden is zeker van de hoofdplaats Buitenpost, erg goed. De burgemeester van de gemeente Achtkarspelen is op dit moment Gerben Gerbrandy van de FNP. Op dit moment behoren er elf dorpen tot de gemeente Achtkarspelen, te weten: Buitenpost, Harkema, Kootstertille, Surhuisterveen, Twijzelerheide, Drogeham, Augustinusga, Surhuizum, Boelenslaan, Gerkesklooster-Stroobos, Boelenslaan en Twijzel. Heeft u vragen of wilt u meer praktische informatie weten over de gemeente Achtkarspelen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Achtkarspelen klantenservice.

Geschiedenis van de gemeente Achtkarspelen

De naam Achtkaspelen heeft een interessante geschiedenis. De naam verwijst namelijk naar de acht oorspronkelijke karspelen van het decanaat Oldehoven die over de Lauwers lagen. Een karspel is een middelnederlandse benaming voor een kerkgemeente, een parochie of een onderdeel van een parochie. De acht oorspronkelijke karspelen van de gemeente Achtkarspelen waren Augustinusga, Buitenpost, Drogeham, De Kooten, Kortwoude, Lutkepost, Twijzel en Surhuizum. In de middeleeuwen was de gemeente Achtkarspelen ook al een begrip. Toen hoorde het, in tegenstelling tot de meeste gemeenten in Friesland, tot het bisdom Münster. De meeste gemeenten in Friesland  behoorden toen tot het bisdom Utrecht. Zou u meer te weten willen komen over de gemeente Achtkarspelen en dan met name over de geschiedenis ervan? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Achtkarspelen klantenservice.

Gemeente Achtkarspelen klantenservice

Net zoals bij vele andere gemeenten is het voor de gemeente Achtkarspelen erg belangrijk dat hun inwoners en andere geïnteresseerden van de gemeente Achtkarspelen tevreden blijven, daarom heeft ook de gemeente Achtkarspelen een klantenservice, de Gemeente Achtkarspelen klantenservice. De gemeente Achtkarspelen klantenservice is onder andere te vinden in het gemeentehuis van de gemeente Achtkarspelen. Dit gemeentehuis staat in Buitenpost, aan de stationsstraat 18. Hiernaast is de gemeente ook te bereiken via een telefoonnummer, namelijk via 14 0511. Wanneer u liever een mail wilt sturen, kan dat natuurlijk ook. U mailt dan naar gemeente@achtkarspelen.nl. Er zijn dus een aantal verschillende manieren waarop u contact kunt zoeken met de gemeente Achtkarspelen klantenservice. Op welke manier u contact zoekt met de gemeente Achtkarspelen klantenservice, is helemaal aan uzelf.

Contact met Gemeente Achtkarspelen

Openingstijden Gemeente Achtkarspelen klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -16:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Achtkarspelen klantenservice

Contact met Gemeente AchtkarspelenNummer
Algemeen14 0511

Overige contactmogelijkheden Gemeente Achtkarspelen klantenservice

Gemeente Achtkarspelen opzeggen

Gemeente Achtkarspelen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente achtkarspelen.

Gemeente Achtkarspelen ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Achtkarspelen? Laat ons je ervaring met Gemeente Achtkarspelen weten!
Beoordeel Gemeente Achtkarspelen

Adres Gemeente Achtkarspelen klantenservice

Stationsstraat 18
Buitenpost

Laat ons je ervaring met de Gemeente Achtkarspelen klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Achtkarspelen klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Achtkarspelen Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Achtkarspelen klantenservice?