Gemeente Aalsmeer

Over de gemeente Aalsmeer

De in Noord-Holland gelegen gemeente Aalsmeer telt zo’n 30.900 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 34 vierkante kilometer. De gemeente Aalsmer maakt, net zoals vele andere gemeentes rondom Amsterdam, uit van de plusregio Stadsregio Amsterdam. De burgemeester van de gemeente Aalsmeer is Jobke Vonk-Vedder, van het CDA. Inwoners van Aalsmeer hebben een eigen naam, de inwoners van Aalsmeer heten namelijk “Aalsmeerders”. Heeft u meer vragen over praktische informatie met betrekking tot de Gemeente Aalsmeer? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Aalsmeer klantenservice. Gemeentemedewerkers kunnen al uw vragen met betrekking tot praktische informatie over de gemeente Aalsmeer beantwoorden.

Geschiedenis van de gemeente Aalsmeer

In de geschiedenisboeken wordt Aalsmeer voor het eerst genoemd in 1133. Toen ging Aalsmeer echter niet door het leven als “Aalsmeer”, maar als “Alsmar”. Aalsmeer was in deze tijd niet heel erg gericht op Amsterdam, maar huist op Haarlem. In de omgeving van Aalsmeer werd veel turf gestoken, waardoor de omgeving van Aalsmeer een omgeving was met veel plassen en meren. Deze plassen en meren waren namelijk ontstaan door het steken van turf. Aalsmeer was dus een gemeente die al een tijd lang bestaat en daardoor dus ook een vrij interessante geschiedenis heeft. Aalsmeer is bijvoorbeeld al sinds 1912 aangesloten op het spoorwegnet. Vanuit Aalsmeer konden mensen toen de trein pakken in drie verschillende richtingen, namelijk in de richting van Amsterdam, in de richting van Uithoorn en in de richting van Amsterdam. Op dit moment is er geen treinverbinding meer met Aalsmeer, maar de gemeente is nog steeds goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Heeft u een vraag over de geschiedenis van Aalsmeer? Neem dan eens contact op met de gemeente Aalsmeer klantenservice, zij kunnen u eventueel helpen om uw vraag te beantwoorden.

Gemeente Aalsmeer klantenservice

De gemeente Aalsmeer wil een goede binding houden met haar inwoners, en heeft daarom ook een goedlopende gemeente Aalsmeer klantenservice ingesteld. Deze klantenservice bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Een onderdeel van de gemeente Aalsmeer klantenservice is de servicedesk op het gemeentehuis in Aalsmeer. Het gemeentehuis van Aalsmeer kunt u vinden op Raadhuisplein 1, 1431 EH Aalsmeer. Hiernaast kunt u de gemeente Aalsmeer klantenservice ook bereiken per telefoon, dit kan via 0297-387575. Heeft u een vraag die niet per se meteen beantwoord hoeft te worden? Dan kunt u ook mailen naar het mailadres van de gemeente Aalsmeer klantenservice, dit is info@aalsmeer.nl. De gemeente Aalsmeer klantenservice heeft medewerkers in dienst om uw vragen zo goed en duidelijk mogelijk te beantwoorden. Een reactie op een mail naar de gemeente Aalsmeer klantenservice kan echter wel een aantal dagen in beslag nemen.

Openingstijden Gemeente Aalsmeer klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Aalsmeer

Telefoonnummer Gemeente Aalsmeer klantenservice

Telefoonnummer
0297 - 38 75 75
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Aalsmeer klantenservice

Raadhuisplein 1
Aalsmeer

E-mailadres Gemeente Aalsmeer klantenservice

E-mailadres

Gemeente Aalsmeer opzeggen

Gemeente Aalsmeer direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente aalsmeer.

Gemeente Aalsmeer ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie