Gemeente Alphen aan den Rijn

 klantenservice

Over de gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn is een Nederlandse gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente Alphen aan den Rijn is gelegen aan de Oude Rijn, tussen Ter Aar, Gouda, Bodegraven en Leiden. Op dit moment is de burgemeester van Alphen aan den Rijn Liesbeth Spies, van het CDA. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft ook een aantal wethouders, dat zijn C.J. (Kees) van Velzen van het CDA, H. (Han) de Jager van het CDA, G. (Gerard) van As van het Nieuw Elan, T. (Tseard) Hoekstra van de VVD, W.J. (Willem Jan) Stegeman van D66 en M. (Michel) du Chatinier van de ChristenUnie. Op dit moment telt de gemeente Alphen aan den Rijn zo’n 107.000 inwoners, waardoor het dus een vrij grote gemeente is. De gemeente Alphen aan den Rijn bestaat uit drie kernen, namelijk Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen. Zowel Aarlanderveen als Zwammerdam hebben vrij weinig inwoners, beiden zo’n 2.000. Van de gemeente Alphen aan den Rijn is de gelijknamige plaats, Alphen aan den Rijn, de allergrootste met zo’n 70.000 inwoners. Heeft u vragen over andere praktische informatie met betrekking tot de gemeente Alphen aan den Rijn? Neem dan vooral contact op met de gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice. De gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice zal u zo goed mogelijk te woord staan.

Geschiedenis van de gemeente Alphen aan den Rijn

De geschiedenis van de gemeente Alphen aan den Rijn is nog niet zo heel oud. De gemeente Alphen aan den Rijn is namelijk pas op 1 januari 1918 ontstaan. De gemeente Alphen aan den Rijn is namelijk een samenvoeging van een aantal, oudere, gemeenten. Toen de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samenvoegden ontstond de gemeente Alphen aan den Rijn. Later, in 1964 kwam ook de gemeente Zwammerdam bij de gemeente Alphen aan den Rijn. De oude gemeente Alphen is wel een stuk ouder. Voordat de gemeente Alphen aan den Rijn kon ontstaan, bestond Alphen namelijk al een hele tijd. De voormalig gemeente Alphen was een heerlijkheid die meestal samenging met de heerlijkheid van Rietveld, daarom werd er vaak ook wel gesproken van de heerlijkheid Alphen en Rietveld. De naam Alphen is zeer waarschijnlijk afkomstig uit de Romeinse tijd.. Alphen is namelijk zeer waarschijnlijk afkomstig van de naam van het Romeinse Castellum Albanianae. Castellum Albanianae betekent “nederzetting aan het witte water”. Heeft u vragen over de geschiedenis van de gemeente Alphen aan den Rijn? Neem dan gerust eens contact op met de gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice.

Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice

Net zoals vele andere gemeentes is het voor de gemeente Alphen aan den Rijn erg belangrijk dat hun inwoners tevreden zijn. Het is dan ook erg belangrijk voor de gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice dan hun inwoners weten wat de gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice allemaal voor hen kan doen. Daarom kunt u op een aantal manieren contact zoeken met de gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice. U kunt bellen naar 14 0171, mailen naar gemeente@alphenaandenrijn.nl, langsgaan op Stadhuisplein in te Alphen aan den Rijn en faxen naar 0031(0) 172 465564.

Contact met Gemeente Alphen aan den Rijn

Openingstijden Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice

Contact met Gemeente Alphen aan den RijnNummer
Algemeen14 0172

Overige contactmogelijkheden Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice

Gemeente Alphen aan den Rijn opzeggen

Gemeente Alphen aan den Rijn direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente alphen aan den rijn.

Gemeente Alphen aan den Rijn ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Alphen aan den Rijn? Laat ons je ervaring met Gemeente Alphen aan den Rijn weten!
Beoordeel Gemeente Alphen aan den Rijn

Adres Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice

Stadhuisplein 1
Alphen aan den Rijn

Laat ons je ervaring met de Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Alphen aan den Rijn Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Alphen aan den Rijn klantenservice?