Gemeente Arnhem

Over gemeente Arnhem

Arnhem is een de hoofdstad van Gelderland en is gelegen nabij de grens met Duitsland. Arnhem is een stad van gemiddelde grote en heeft zo’n 150.000 inwoners. Arnhem is een onderdeel van de stadsregio Arnhem Nijmegen, een agglomeratie dat nu ruim 735.000 inwoners telt. Tegenwoordig is de gemeente Arnhem vooral bekend door het feit dat de stad Arnhem, de grootste plaats uit de gemeente Arnhem, een bekende diensten- en ambtenarenstad is. Zo is Arnhem de zittingsplaats van de rechtbank Gelderland en het gerechtshof van Arnhem-Leeuwarden. Hiernaast bevindt zich de landelijke militaire kamer zich ook in Gelderland. In Arnhem wordt het traditionele dialect Arnhems gesproken, een Zuid-Gelders dialect dat zeer veel overeenkomsten vertoont met het Nijmeegs. Verder staat Arnhem heel erg bekend als een groene stad. Dit komt door de vele parken die de stad kent, zoals het Sonsbeekpark, maar ook door het feit dat Arnhem heel dicht bij het nationaal park de Veluwezoom ligt. Arnhem is dus een stad dat vooral in trek is bij mensen die van zowel natuur als stad houden. Hiernaast heeft Arnhem ook veel bezienswaardigheden, zoals het Watermuseum dat gelegen is in het Sonsbeekpark. Net buiten het centrum van Arnhem bevinden zich twee attracties die behoorlijk bekend zijn, namelijk het Open Lucht Museum en de dierentuin Burger’s Zoo. Het Open Lucht Museum is een museum waar Nederland door de eeuwen heen te zien is. U kunt zich in de jaren ’70 wanen, maar ook een Oud-Hollands dorp bezoeken. In de winter is het mogelijk om in het Open Lucht Museum te schaatsen en daarbij Koek en Zopie te krijgen. Arnhem is dus een stad met voor iedereen wat wils. Heeft u meer vragen over Arnhem of wilt u gewoon weten wat er nog meer te doen is in deze stad? Neem dan contact op met de VVV of met de gemeente Arnhem klantenservice.

Arnhem als modestad

Veel mensen weten dit niet, maar de gemeente Arnhem is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de Nederlandse mode. Dit komt doordat een van de meest succesvolle Nederlandse modeacademies in Arnhem staat: ArteZ. Arnhem heeft om te twee jaar een Mode Biënnale waar ontwerpen van verschillende ontwerpers over de gehele wereld te zien zijn. Hiernaast hebben verschillende goede Nederlandse ontwerpers aan de modeacademie in Arnhem gestudeerd, zoals Victor & Rolf. Heeft u vragen over wat Arnhem nog meer te bieden heeft? Neem dan contact op met de gemeente Arnhem klantenservice.

Gemeente Arnhem klantenservice

De klantenservice van de gemeente Arnhem is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Zo kunt u langsgaan bij het Stadhuis van Arnhem op Koningsstraat 38 te Arnhem, of kunt u bellen naar de gemeente Arnhem klantenservice. Het telefoonnummer van de gemeente Arnhem klantenservice is 0900 1809. Tevens is het mogelijk om de gemeente Arnhem klantenservice te bereiken via Twitter door te tweeten naar @gemeentearnhem. Ook per email is de gemeente Arnhem klantenservice te bereiken, namelijk via gemeente@arnhem.nl.

Openingstijden Gemeente Arnhem klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Arnhem

Telefoonnummer Gemeente Arnhem klantenservice

Telefoonnummer
0900 - 18 09
Belkosten
€ 0,15 per minuut (met een starttarief van 4,5 cent, plus de gebruikelijke belkosten)

Adres Gemeente Arnhem klantenservice

Koningstraat 38
Arnhem

E-mailadres Gemeente Arnhem klantenservice

E-mailadres

Gemeente Arnhem opzeggen

Gemeente Arnhem direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente arnhem.

Gemeente Arnhem ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie