Gemeente Delfzijl

Over de gemeente Delfzijl

De gemeente Delfzijl is gelegen in het noordoosten van de provincie Groningen en heeft meer dan 25.000 inwoners. De gemeente bestaat al sinds het jaar 1808, en werd in 1990 verder uitgebreid met delen van de gemeenten Bierum en Termunten vanwege een gemeentelijke herindeling.
De naam Delfzijl betekent letterlijk sluis (= zijl) in de Delf (= de oorspronkelijke naam van het Damsterdiep). De stad Delfzijl ontstond namelijk toen er een sluis werd gebouwd in de Delf. Door de geschiedenis heen is Delfzijl een zeer strategisch punt met betrekking tot de scheepvaart geweest. Vanwege haar ligging konden schepen die over de Eems voeren gemakkelijk gecontroleerd worden. Tevens werd in 1856 de zeevaartschool gesticht. De verdere maritieme geschiedenis van Delfszijl wordt tegenwoordig tentoongesteld in het Muzeeaquarium Delfzijl. Hier vindt u tevens een uitgebreide tentoonstelling over het Waddengebied, diverse gesteentes en een grote schelpencollectie.

Contact

In het geval dat u een vraag, opmerking of suggestie heeft voor de gemeente Delfzijl, kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente Delfzijl via telefoonnummer 14 0596. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur, en op vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Tevens kunt u de klantenservice via de fax contacteren, dit doet u door uw brief te versturen naar faxnummer 0596 – 630712. Indien u digitaal met de gemeente contact wenst op te nemen, kunt u dit doen door een e-mailbericht te sturen naar gemeente@delfzijl.nl, of door uw vraag via de sociale media te stellen. De klantenservice is actief op zowel Facebook als Twitter. Het is tevens mogelijk schriftelijk contact op te nemen met de gemeente, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 20.000, 9930 PA Delfzijl. De klantenservice zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
U kunt tenslotte ook altijd in persoon op het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl terecht. Het gemeentehuis is gevestigd op J. Van den Kornputplein 10, 9934 EA Delfzijl. Deze is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur, op vrijdag is het gemeentehuis geopend van 8.30 en 12.00 uur. U kunt echter alleen met een afspraak op het gemeentehuis terecht. U kunt gemakkelijk via de website van de gemeente Delfzijl een afspraak maken.

Openingstijden Gemeente Delfzijl klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Delfzijl

Telefoonnummer Gemeente Delfzijl klantenservice

Telefoonnummer
14 0596
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Delfzijl klantenservice

J. van den Kornputplein 10
Delfzijl

Gemeente Delfzijl opzeggen

Gemeente Delfzijl direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente delfzijl.

Gemeente Delfzijl ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie