Gemeente Doetinchem

Over de gemeente Doetinchem

De gemeente Doetinchem is gelegen in de regio de Achterhoek in de provincie Gelderland. Door haar inwonersaantal van ruim 56.500 inwoners en een oppervlakte van zo’n 79 vierkante kilometer, is zij de dichtstbevolkte gemeente van de Achterhoek. Zo’n 40 procent van de bevolking heeft een protestantse achtergrond en ongeveer eenzelfde deel is van katholieke komaf.
De hoofdplaats Doetinchem werd al in het jaar 838 voor het eerst vermeld onder de naam ‘villa Deutinghem’, wat een nederzetting met een kerkje was. In het jaar 1100 kreeg de gemeente het recht om een stadsmuur te bouwen.

Contact

Mocht u een vraag hebben voor de gemeente Doetinchem, dan kunt u altijd gemakkelijk per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 0314 – 377377. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. In het geval dat u de gemeente via de digitale weg wenst te contacteren kunt u dit doen door een e-mailbericht te sturen aan gemeente@doetinchem.nl of door een bericht te sturen via de sociale media. De gemeente Doetinchem is actief op zowel Facebook als Twitter. Tevens is het mogelijk om per post contact op te nemen met de gemeente, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem.
Het is tenslotte ook mogelijk om in persoon langs te komen op het stadhuis van de gemeente Doetinchem, deze is gevestigd op Raadhuisstraat 2, 7001 EW Doetinchem. Op het stadhuis is namelijk de gemeentewinkel gevestigd, hier kunt u terecht voor zaken zoals de aanvraag van reisdocumenten, de aangifte van geboorte et cetera. U kunt hier van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur, op donderdag avond tussen 17.00 en 20.00 uur, en op vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur met afspraak terecht. Een afspraak kunt u gemakkelijk via het digitale loket op de website van de gemeente of door even te bellen naar eerdergenoemd nummer. U kunt ook zonder afspraak bij de gemeente winkel terecht op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.30 en 20.00 uur. Alleen voor het loket Bouwen dient u altijd een afspraak van te voren te maken. In het geval dat u een vraag heeft voor het Zorgplein kunt u terecht op Terborgseweg 21, 7001 GM Doetinchem. Deze is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur, en op vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur.

Openingstijden Gemeente Doetinchem klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Doetinchem

Telefoonnummer Gemeente Doetinchem klantenservice

Telefoonnummer
0314 - 377 377
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Doetinchem klantenservice

Raadhuisstraat 2
Doetinchem

Gemeente Doetinchem opzeggen

Gemeente Doetinchem direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente doetinchem.

Gemeente Doetinchem ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie