Gemeente Dongen

Over de gemeente Dongen

De gemeente Dongen is gelegen in het midden van de provincie Noord-Brabant en heeft meer dan 25.000 inwoners. De naam Dongen komt van ‘Donk-Aa’. Met een donk wordt over het algemeen een zandige ophoping in een moerassig gebied bedoeld. Een Aa is een riviertje wat langs zo’n Donk stroomde.
De gemeente is in 1997 ontstaan toen de gemeente Dongen en de gemeente ’s Gravenmoer fuseerden door een gemeentelijke herindeling. Desalniettemin zijn beide dorpen zeer verschillend qua karakter. ’s Gravenmoer is namelijk meer op het noorden georiënteerd en overwegend protestants, terwijl Dongen zich meer met het zuiden associeert. De grens tussen de dorpen, die al sinds het jaar 1287 bestond, fungeerde dan ook oorspronkelijk als grens tussen Holland en Brabant. Na de samenvoeging van de gemeenten verdween deze.

Contact

In het geval dat u een vraag, opmerking of suggestie heeft voor de gemeente Dongen, kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 14 0162. In het geval dat u vanuit het buitenland belt, kunt u bellen naar telefoonnummer 0031 162383200. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Tevens is het mogelijk om de klantenservice via de fax te contacteren, dit doet u door uw brief te versturen via faxnummer 0162 – 318922. Mocht u de gemeente Dongen liever digitaal willen bereiken, dan kunt u dit doen door een e-mailbericht te sturen aan info@dongen.nl of door een bericht via de sociale media te sturen. De gemeente is actief op zowel Facebook als Twitter. Tevens kunt u per post contact opnemen met de klantenservice, dit doet u door uw brief te verzenden aan Postbus 10152, 5100 GE Dongen, vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden.
Tenslotte kunt u ook altijd terecht op het gemeentehuis van de gemeente Dongen, deze is gevestigd op Hoge Ham 62, 5104 JJ Dongen. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Op donderdagavond hebben de Centrale balie en de balies Burgerzaken, Bouwen en Milieu, en het Zorgloket een extra openstelling tussen 17.00 en 19.00 uur. Helaas kunt u alleen op het gemeentehuis van de gemeente Dongen met een afspraak terecht, even binnenlopen is dus niet (meer) mogelijk. Een afspraak kunt u gemakkelijk via de website van de gemeente Dongen maken of door even te bellen naar eerdergenoemd telefoonnummer.

Openingstijden Gemeente Dongen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Dongen

Telefoonnummer Gemeente Dongen klantenservice

Telefoonnummer
14 0162
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Dongen klantenservice

Hoge Ham 62
Dongen

E-mailadres Gemeente Dongen klantenservice

E-mailadres

Gemeente Dongen opzeggen

Gemeente Dongen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente dongen.

Gemeente Dongen ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie