Gemeente Eemnes

Over de gemeente Eemnes

De gemeente Eemnes is gelegen in het noorden van de gemeente Utrecht. De gemeente heeft zo’n 8.800 inwoners en een totale oppervlakte van meer dan 33 vierkante kilometer.
De naam ‘Eemnes’ werd voor het eerst gebruikt in en oorkonde uit het jaar 1269. De naam is afgeleid van de woorden ‘Eem’, naar de rivier de Eem, en ‘nes’, wat ‘landtong’ betekend. Van oorsprong bestaat Eemnes uit twee delen: Eemnes-Binnen en Eemnes-Buiten. Met Eemnes-Binnen wordt er een aantal boerderijen die aan de Wakkerendijk zijn gelegen bedoeld. Ten noorden hiervan ligt Eemnes-Buiten, waar voornamelijk nieuwbouwwijken zijn gebouwd. Allebei de delen hebben in het verleden stadsrechten mogen ontvangen en voorheen deel uit van Eembrugge, maar zijn inmiddels allang zelfstandig geworden.

Contact

In het geval dat u een vraag, opmerking of suggestie voor of over de gemeente Eemnes heeft, kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 14 035. Wanneer u vanuit het buitenland belt kunt u bellen naar 0031 – 357513333. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Tevens kunt u uw vragen via de digitale weg stellen, dit doet u door een e-mailbericht naar info@eemnes.nl te sturen of door de gemeente via de sociale media te contacteren. De klantenservice is namelijk actief op Twitter. Mocht u de gemeente Eemnes liever via post willen contacteren, dan kunt u dit doen door uw brief te adresseren aan Postbus 71, 3755 ZH Eemnes. U dient bij uw e-mail of brief uw naam en adresgegevens te vermelden, zodat de gemeente zo spoedig mogelijk contact met u kan opnemen.
Het gemeentehuis van de gemeente Eemnes is gevestigd aan Zuidersingel 1, 3755 AZ Eemnes. Echter, voor gemeentezaken dient u naar het kantoor van de zogenaamde BEL Combinatie te gaan. Dit is het kantoor van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, de gemeenten zijn zelfstandig, maar hebben de krachten gebundeld om zaken met meer efficiëntie af te kunnen handelen. De BEL Combinatie is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur, en op vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur. Om geholpen te kunnen worden dient u van te voren een afspraak te maken, dit kunt u gemakkelijk het Digitale Loket op de website van de gemeente doen, of door even te bellen naar eerder genoemd telefoonnummer.

Openingstijden Gemeente Eemnes klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Eemnes

Telefoonnummer Gemeente Eemnes klantenservice

Telefoonnummer
14 035
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Eemnes klantenservice

Zuidersingel 1
Eemnes

Gemeente Eemnes opzeggen

Gemeente Eemnes direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente eemnes.

Gemeente Eemnes ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie