Gemeente Enschede

Over de gemeente Enschede

De gemeente Enschede is gelegen in de regio Twente in de provincie Overijssel. Inmiddels telt de gemeente meer dan 158.000 inwoners en heeft zij een oppervlakte van ruim 140 vierkante kilometer. Enschede is naar inwonersaantal de elfde gemeente van Nederland, en hoofdplaats Enschede de grootste stad van Oost-Nederland. Hoofdplaats Enschede is partnerstad van het Amerikaanse Palo Alto sinds 1980 en tevens van het Chinese Dalian sinds 2009.
Het is tot op heden nog steeds onduidelijk waar de naam Enschede precies vandaan komt. Vermoedelijk is het terug te voeren op het zinnetje ‘An die Schende’ uit 1119. Het woord ‘scethia’ betekende in het Oudsaksisch zoveel als ‘scheiding’ of ‘grens’. In het geval van Enschede werd er destijds waarschijnlijk verwezen naar een moerassig grensgebied.

Contact

In het geval dat u een vraag, klacht of opmerking heeft voor of over de gemeente Enschede, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 14053. Indien u vanuit het buitenland belt kunt u bellen naar telefoonnummer 0031 534818181. De klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. In het geval van een (spoedeisende) melding over de openbare ruimte, kunt u bellen naar 053 – 4817600. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Mocht u liever digitaal contact willen opnemen met de klantenservice van de gemeente Enschede, dan kunt u dit doen door het contactformulier op de website in te vullen, een e-mailbericht naar postbus20@enschede.nl te versturen of door een bericht op de sociale media achter te laten. De klantenservice van de gemeente Enschede is actief op zowel Facebook als Twitter. Tevens kunt u de gemeente schriftelijk contacteren, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 20, 7500 AA Enschede.
Het stadhuis, alsmede het stadsarchief, is gevestigd op Langestraat 24, 7511 HC Enschede. Echter, voor de meeste zaken, zoals de aanvraag van reisdocumenten en vergunningen kunt u terecht bij de Publieksbalie op het stadskantoor. Het stadskantoor van de gemeente Enschede is gevestigd op Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede. Het stadskantoor is geopend op maandag tussen 11.00 en 16.30 uur, en op dinsdag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Op donderdagavond is er een extra avondopenstelling tussen 17.00 en 19.30 uur. Het stadskantoor werkt echter wel alleen op afspraak. U kunt gemakkelijk en snel een afspraak maken door naar de klantenservice te bellen via eerder genoemd nummer, of via de website van de gemeente Enschede.

Openingstijden Gemeente Enschede klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Enschede

Telefoonnummer Gemeente Enschede klantenservice

Telefoonnummer
14 053
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Enschede klantenservice

Hengelosestraat 51
Enschede

E-mailadres Gemeente Enschede klantenservice

Gemeente Enschede opzeggen

Gemeente Enschede direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente enschede.

Gemeente Enschede ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie