Gemeente Hattem

<h2>Over de gemeente Hattem</h2>

De gemeente Hattem is gelegen in het noordwesten van de provincie Gelderland. De gemeente is met haar totale oppervlakte van ruim 24 vierkante kilometer en inwonersaantal van ongeveer 11.800 inwoners redelijk klein.

Het is onduidelijk waar de naam Hattem historisch gezien precies vandaan komt. Hattem zou afgeleid kunnen zijn van de stam Chattuari, welke ook de Hattuarii of de Hatten werden genoemd. Maar er zijn ook aanwijzingen dat het is afgeleid van een stam waarvan de leider Hatto heette. Meer dan de helft van de namen van zogenoemde ‘hemen’ (= kleine woongroepen) werden namelijk afgeleid van persoonsnamen. Hattem werd al in het jaar 800 voor het eerst in de geschiedschrijving genoemd.

 

<h2>Contact</h2>

In het geval dat u een vraag, klacht, suggestie of opmerking heeft voor of over de gemeente Hattem, kunt u per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 038 – 4431616. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. Indien u liever digitaal contact wilt opnemen met de gemeente Hattem, dan kunt u dit doen door het contactformulier op de website van de gemeente in te vullen, door een e-mailbericht te sturen naar gemeente@hattem.nl of door een bericht achter te laten op de Twitter-pagina van de gemeente Hattem. Tevensis het mogelijk om per post contact op te nemen met de gemeente, hiervoor kunt u uw brief adresseren aan Postbus 93, 8050 AB Hattem.

U kunt natuurlijk ook altijd in persoon langskomen op het gemeentehuis van de gemeente Hattem, deze is gevestigd op Markt 1, 8051 EZ Hattem. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.30 uur. Daarnaast is het gemeentehuis extra geopend op woensdag tussen 13.30 en 17.00 uur en op vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Op vrijdagavond kunt u alleen op het gemeentehuis terecht voor de aanvraag van reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels. Mocht u liever niet willen wachten tot u geholpen wordt op het gemeentehuis, dan kunt u ook van te voren een afspraak inplannen, dan wordt u meteen geholpen op het door u gekozen tijdstip. Een afspraak kunt u gemakkelijk online via de website van de gemeente Hattem maken, of door even te bellen naar de klantenservice via eerdergenoemd telefoonnummer. Het is echter alleen mogelijk om een afspraak in te plannen met de balies Burgerzaken en Vergunningverlening en Handhaving.

Tevens heeft de gemeente Hattem in het gemeentehuis elke vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een inloopspreekuur met de zogenaamde ‘ideeënmakelaar’. Tijdens dit inloopspreekuur kunt u komen nadenken over leuke ideeën, initiatieven of adviezen die de gemeente Hattem verder verbeteren.

 

Openingstijden Gemeente Hattem klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Hattem

Telefoonnummer Gemeente Hattem klantenservice

Telefoonnummer
038 - 443 16 16
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Hattem klantenservice

Markt 1
Hattem

E-mailadres Gemeente Hattem klantenservice

E-mailadres

Gemeente Hattem opzeggen

Gemeente Hattem direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente hattem.

Gemeente Hattem ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie