Gemeente Horst aan de Maas

 klantenservice

Over de gemeente Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas is een fusiegemeente in Noord-Limburg. Horst aan de Maas is, zoals de naam al verklapt, gelegen aan de Maas. Verder naar het westen gaat het landschap over in de Peel. In januari 2016 bestond Horst aan de Maas uit 41.671 inwoners. Hiermee het de vierde gemeente van Noord-Limburg. Qua oppervlakte is Horst aan de Maas zelfs de grootste gemeente van Limburg.

Ontstaan van Horst aan de Maas

De gemeente is oorspronkelijk in 2001 ontstaan uit een fusie tussen Horst, Broekhuizen en Grubbenvorst. In 2010 is de gemeente verder uitgebreid met Sevenum en een gedeelte van de gemeente Meerlo-Wanssum. Op dit moment bestaat de gemeente uit zestien kernen: America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Hegelsom, Horst, Kronenberg, Lottum, Meerlo, Melderslo, Meterik, Sevenum, Swolgen en Tienray.

Kern van landbouw

Horst is een belangrijk centrum voor de landbouw in Nederland. Ongeveer eenderde van de totale Nederlandse champignonproductie komt uit dit dorp. Daarnaast wordt Lottum ook wel het rozendorp van Nederland genoemd.

Toerisme en bereikbaarheid

De gemeente Horst aan de Maas beschikt over enkele toeristische trekpleisters. Naast het attractiepark Toverland in Sevenum, liggen er ook twee vakantieparken in de gemeente. De gemeente beschikt over vier kastelen, drie kasteelruïnes en maar liefst 500 hectare aan Schadijkse Bossen.
De gemeente is zowel met de bus als met de trein te bereiken. Tussen Horst en Sevenum ligt een treinstation (Horst-Sevenum). Vanaf dit station reist u naar Venlo en Eindhoven. Alle kernen van de gemeente zijn goed bereikbaar met de bus. De buslijnen worden verzorgd door Veolia.

Contactgegevens

De gemeente Horst aan de Maas is op verschillende manieren te bereiken. U kunt op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur telefonisch contact opnemen met 077-4779777. Ook kunt u een e-mail sturen naar gemeente@horstaandemaas.nl Daarnaast kunt u zonder afspraak naar het klantcontactcentrum (voor het aanvragen van rijbewijs, paspoort of uittreksel). Dit kan op maandag van 9.00 – 20.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.
De recepte (waar u uw rijbewijs en paspoort kunt afhalen) is geopend op maandag van 8.00 – 20.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur. De Gemeentewerken zijn op werkdagen geopend van 7.30 -12.00 uur en 12.30 – 16.00 uur.
Het gemeentehuis van Horst aan de Maas is gevestigd aan het Wilhelminaplein 6 in Horst. Briefpost adresseert u aan Postbus 6005, 5960 AA Horst.

Contact met Gemeente Horst aan de Maas

Openingstijden Gemeente Horst aan de Maas klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Horst aan de Maas klantenservice

Contact met Gemeente Horst aan de MaasNummer
Algemeen077 - 477 97 77

Overige contactmogelijkheden Gemeente Horst aan de Maas klantenservice

Gemeente Horst aan de Maas opzeggen

Gemeente Horst aan de Maas direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente horst aan de maas.

Gemeente Horst aan de Maas ervaringen

Geen ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Horst aan de Maas? Laat ons je ervaring met Gemeente Horst aan de Maas weten!
Beoordeel Gemeente Horst aan de Maas

Adres Gemeente Horst aan de Maas klantenservice

Wilhelminaplein 6, 5961 ES
Horst

Laat ons je ervaring met de Gemeente Horst aan de Maas klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

  • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
  • Je review wordt niet naar de Gemeente Horst aan de Maas klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Horst aan de Maas Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Horst aan de Maas klantenservice?