Gemeente Kapelle

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle is gelegen in de provincie Zeeland tussen de Ooster- en Westerschelde op Zuid-Beveland. De gemeente bevat enkele dorpskernen: Kapelle, Wemeldinge, Biezelinge en Schore. Kapelle en Biezelinge vormen één dorpsgemeenschap. Daarnaast behoren ook de buurtschappen Eversdijk en Abbekinderen tot de gemeente.
De gemeente Kapelle heeft in totaal meer dan 12.000 inwoners. In 2011 werd de gemeente uitgeroepen tot Gemeente van het Jaar, een landelijke prijs.

Ontstaan

De huidige gemeente Kapelle is ontstaan op 1 januari 1970 uit een herindeling van de gemeenten Kapelle en Wemeldinge. De gemeente Wemeldinge is opgeheven en deel geworden van de gemeente Kapelle.

Wat Kapelle te bieden heeft

De gemeente Kapelle biedt de inwoners een breed scala aan voorzieningen om aangenaam te wonen. Ook op recreatief gebied is Kapelle divers. De gemeente beschikt over drie campings en een jachthaven.
De omgeving van de gemeente heeft een rijke historie als het aankomt op fruitteelt; de omgeving behoort tot een van de bekendste fruitteeltgebieden van Zeeland.
Als toerist worden het Fruitteeltmuseum en het Museum ’t Waskot / de Fuchsiasiertuin aanbevolen. Daarnaast is er aan de Kitskinderscheweg 1 een Franse begraafplaats gelegen, die daar is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog als ereveld voor de militairen die onder de Franse vlag op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld, maar niet werden teruggebracht naar Frankrijk. De begraafplaats is te voet altijd toegankelijk.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Kapelle. Het is ook mogelijk telefonisch of via de e-mail uw vraag te stellen aan het Servicecentrum. U belt naar 140113 of stuurt een e-mail naar servicecentrum@kapelle.nl. Telefonisch contact kunt u opnemen op maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. De openingstijden van het Servicecentrum zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur, op donderdag nog extra van 17.00 – 20.00 uur en op woensdag van 9.00 – 16.00 uur.
Het Servicecentrum van de gemeente Kapelle is gevestigd aan het Kerkplein 1 in Kapelle. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 79, 4420 AC Kapelle. Een e-mail kunt u ook sturen naar gemeente@ kapelle.nl.

Openingstijden Gemeente Kapelle klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Kapelle

Telefoonnummer Gemeente Kapelle klantenservice

Telefoonnummer
14 0113
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Kapelle klantenservice

Kerkplein 1, 4420 AC
Kapelle

E-mailadres Gemeente Kapelle klantenservice

E-mailadres

Gemeente Kapelle opzeggen

Gemeente Kapelle direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente kapelle.

Gemeente Kapelle ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie