Gemeente Kerkrade

Over de gemeente Kerkrade

De gemeente Kerkrade is gelegen in de provincie Limburg en maakt deel uit van de Oostelijke Mijnstreek en het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg. De gemeente bestaat uit meer dan 46.000 inwoners.

Ontstaan

De plaatsnaam Kerkrade dateert uit de Middeleeuwen, rond 1000. Kerkrade is de oudste mijnstad uit de regio. In de eerste wereldoorlog werd Kerkrade opgesplitst door een ijzeren gordijn, waardoor de helft van de stad Duits grondgebied werd. Naarmate de internationale verhoudingen na de Tweede Wereldoorlog verbeterden, daalde de metershoge versperring gestaag. Inmiddels is de grens op de Nieuwstraat na een grondige renovatie onzichtbaar geworden, maar de grens tussen Nederland en Duitsland loopt nog steeds dwars door de bebouwde kom.

Wat Kerkrade te bieden heeft

De gemeente Kerkrade beschikt over meerdere treinstations: Kerkrade Centrum, Chevremont, Eygelshoven en Eygelshoven Markt.
De gemeente heeft veel toeristische attracties en bezienswaardigheden. Naast de vele fiets- en wandelroutes zijn er ook meerdere historische bezienswaardigheden. Enkele toeristische trekpleisters zijn de Romeinse Villa, Kasteel Erenstein en Anstelvallei en de Abdij Rolduc. Daarnaast zijn ook de Leisuredome, Park Gravenrode en de Botanische tuin enkele toeristische voorbeelden.
In Kerkrade wordt er eredivisie voetbal gespeeld. Roda JC is de eredivisieclub van de gemeente.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Kerkrade. Telefonisch is de gemeente te bereiken via 14045. Dit nummer is bereikbaar op maandag tot en met woensdag van 8.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeentehuis@kerkrade.nl.
U kunt ook terecht bij het Burgerplein op het stadskantoor. Hier kunt u alleen terecht op afspraak van maandag tot en met woensdag van 8.30 – 17.00 uur, op donderdag van 8.30 – 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 12.00 uur. Een afspraak kunt u online maken of telefonisch.
Het stadskantoor is gevestigd aan de Markt 33, 6461 EC in Kerkrade.

Openingstijden Gemeente Kerkrade klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Kerkrade

Telefoonnummer Gemeente Kerkrade klantenservice

Telefoonnummer
14 045
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Kerkrade klantenservice

Markt 33
Kerkrade

E-mailadres Gemeente Kerkrade klantenservice

Gemeente Kerkrade opzeggen

Gemeente Kerkrade direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente kerkrade.

Gemeente Kerkrade ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie