Gemeente Krimpen aan den IJssel

Over de gemeente Krimpen aan den IJssel

De gemeente Krimpen aan den IJssel is gelegen in de provincie Zuid-Holland. De gemeente ligt in de Krimpenerwaard, wat het gebied is tussen de Hollandsche IJssel en de Lek. Krimpen aan den IJssel heeft bijna 30.000 inwoners.

Ontstaan

Tot halverwege de twintigste eeuw was Krimpen aan den IJssel een relatief klein dorp. Met de bouw van de Algerabrug in 1958 na de watersnoodramp van 1953 is de groei van het dorp op gang gekomen. Door de Algerabrug konden er meerdere polders worden volgebouwd met woningen.
De Algerabrug verbindt Krimpen aan den IJssel met Capelle aan den IJssel en is de eerste vaste verbinden tussen de Krimpenerwaard en het gedeelte van Zuid-Holland ten noorden van de IJssel.

Wat Krimpen aan den IJssel te bieden heeft

De gemeente Krimpen aan den IJssel beschikt over enkele busverbindingen, die samenkomen op één busstation.
Op recreatief gebied heeft de gemeente vele wandel- en fietsmogelijkheden. Krimpen aan den IJssel wordt omringd door drie natuurgebieden: het Loetbos, het Stormpoldervloedbos en het Krimpenerhout.
Daarnaast is er ook een Stormpolderrail. Hier rijden treinen voor kinderen en spoorwegliefhebbers.
Ook heeft de gemeente een multifunctioneel centrum: De Tuyter. In dit centrum bevindt zich een openbare bibliotheek, een wereldwinkel, de lokale omroep, een eetcafé, een theaterzaal en een expositiecentrum.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Krimpen aan den IJssel. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 140180. U kunt ook een Whatsapp sturen naar 0646699698. U kunt niet bellen of een sms sturen naar dit nummer. De berichten worden tijdens de openingstijden behandeld. Dit is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur.
Het Publiekscentrum is op maandag geopend van 8.30 – 20.00 uur, op dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 – 16.00 uur en op donderdag van 13.00 – 20.00 uur. U kunt alleen op afspraak terecht bij het Publiekscentrum. U kunt telefonisch een afspraak maken of online via de website. Het gemeentehuis is gevestigd aan het Raadhuisplein 2 in Krimpen aan den IJssel.
Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@krimpenaandenijssel.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 200, 2920 AE Krimpen aan den IJssel.

Openingstijden Gemeente Krimpen aan den IJssel klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Krimpen aan den IJssel

Telefoonnummer Gemeente Krimpen aan den IJssel klantenservice

Telefoonnummer
14 0180
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Krimpen aan den IJssel klantenservice

Olympiade 3
Krimpen aan den IJssel

E-mailadres Gemeente Krimpen aan den IJssel klantenservice

Gemeente Krimpen aan den IJssel opzeggen

Gemeente Krimpen aan den IJssel direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente krimpen aan den ijssel.

Gemeente Krimpen aan den IJssel ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie