Gemeente Landsmeer

Over de gemeente Landsmeer

De gemeente Landsmeer is gelegen in de provincie Noord-Holland. De gemeente telt bijna 11.000 inwoners en heeft drie dorpskernen: Landsmeer, Den Ilp en Purmerland.
De gemeente is bekend om haar natuurgebieden Het Twiske en Het Ilperveld. Daarnaast is het gebied binnen de gemeente aangewezen tot nationaal landschap.

Ontstaan

De gemeente Landsmeer is ontstaan op 1 januari 1991 door een samenvoeging van Den Ilp, Purmerland en Landsmeer tot een gemeente. Purmerend werd hierdoor de naaste buur van de gemeente.
Aan het begin van de veertiende eeuw komt Landsmeer voor het eerst voor in de geschiedenisboeken. Toen heette het dorp nog Lantsmaer. Een logische naam, aangezien de nederzetting langs een meer lag.

Wat Landsmeer te bieden heeft

De gemeente Landsmeer heeft veel natuurlijk schoon te bieden voor de natuurliefhebbers. Het natuurgebied Het Twiske en natuurgebied Het Ilperveld liggen beiden binnen de gemeentegrenzen. Het Twiske biedt ook diverse recreatiemogelijkheden.
De Twiskemolen is een monument in recreatiegebied Het Twiske. De molen staat pas sinds 1974 op deze plaats, nadat hij is verplaatst vanuit Barsingerhorn. De molen zelf is in 1572 gebouwd.
De gemeente beschikt over enkele sportverenigingen, waaronder de Landslake Lions. Het vrouwenteam van deze basketbalclub is een topclub van Nederland, de mannen komen uit in de promotiedivisie.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Landsmeer op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 020-4877111. Dit nummer is van 9.00 – 16.00 uur bereikbaar van maandag tot en met vrijdag.
Het is ook mogelijk om het gemeentehuis te bezoeken. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Raadhuisstraat 1 in Landsmeer en is geopend van 9.00 – 16.00 uur op maandag tot en met donderdag. Op vrijdag zijn de openingstijden van 9.00 -12.00 uur.
U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@landsmeer.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1, 1120 AA Landsmeer.

Openingstijden Gemeente Landsmeer klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
09:00 -16:00
Dinsdag
09:00 -16:00
Woensdag
09:00 -16:00
Donderdag
09:00 -16:00
Vrijdag
09:00 -16:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Landsmeer

Telefoonnummer Gemeente Landsmeer klantenservice

Telefoonnummer
020 - 48 77 111
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Landsmeer klantenservice

Raadhuisstraat 1
Landsmeer

E-mailadres Gemeente Landsmeer klantenservice

Gemeente Landsmeer opzeggen

Gemeente Landsmeer direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente landsmeer.

Gemeente Landsmeer ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie