Gemeente Laren

Over de gemeente Laren

De gemeente Laren is gelegen in de provincie Noord-Holland. De gemeente telt bijna 11.000 inwoners. De plaats Laren is de enige kern in de gemeente. Laren is samen met de buurtgemeente Blaricum een van de rijkste gemeenten van Nederland. De gemeente ligt in Het Gooi.

Ontstaan

Laren is een van de oudst bebouwde plekken in het Gooi. De gemeente is gegroeid van een agrarisch dorp, naar een weversdorp, naar een kunstenaarsdorp. Sinds enkele decennia is Laren vooral een forensendorp geworden.
De gemeente Laren is een van de drie BEL gemeenten. De BEL Combinatie is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. De gemeenten blijven elk zelfstandig, maar maken allen gebruik van één grote ambtelijke organisatie.

Wat Laren te bieden heeft

De gemeente Laren heeft veel te bieden voor kunst- en natuurliefhebbers. Op het gebied van kunst is het Singer Museum een aanrader. Daarnaast is er een jaarlijkse route langs de ateliers in de gemeente.
Er zijn ook diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving. Laren beschikt daarnaast over de dikste mammoetboom van Nederland.
In het centrum bevinden zich meerdere restaurants en is er veel mogelijkheid tot winkelen. Parkeren is gratis in de gehele gemeente Laren.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Laren op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 14035. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@laren.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 71, 3755 ZH Eemnes.
De BEL Combinatie levert alle producten en diensten voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Het bezoekadres van de BEL Combinatie is de Zuidersingel 5 in Eemnes. De publieksbalies werken op afspraak. U kunt telefonisch of online een afspraak maken van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 13.00 uur.

Openingstijden Gemeente Laren klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -13:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Laren

Telefoonnummer Gemeente Laren klantenservice

Telefoonnummer
14 035
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Laren klantenservice

Eemnesserweg 19
Laren

Gemeente Laren opzeggen

Gemeente Laren direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente laren.

Gemeente Laren ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie