Gemeente Leeuwarden

Over de gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is gelegen in de provincie Friesland. Met ongeveer 108.000 inwoners is het na Groningen de grootste gemeente van Noord-Nederland. De stad Leeuwarden is de hoofdkern van de gelijknamige gemeente.
Vanaf 1 januari 2014 heeft de gemeente Leeuwarden 19 kernen, waarvan Leeuwarden de grootste is. De 19 dorpskernen zijn: Aegum, Friens, Goutum, Grouw, Hempens, Idaard, Irnsum, Leeuwarden, Lekkum, Miedum, Roordahuizum, Snakkerburen, Swichum, Teerns, Warga, Warstiens, Wartena, Wijtgaard en Wirdum.

Wat Leeuwarden te bieden heeft

De stad Leeuwarden is de start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Hiermee is het dè Elfstedenstad van Friesland. Het is mogelijk om de Elfstedentocht te fietsen, steppen, varen of wandelen wanneer schaatsen niet mogelijk is.
Door Leeuwarden lopen diverse wandelroutes waarmee de toeristen langs alle bezienswaardigheden komen die de stad te bieden heeft. De omgeving van Leeuwarden is geliefd bij watersporters en natuurliefhebbers. Buiten de stad Leeuwarden bevinden er zich diverse watersportdorpen met gezellige terrassen en moderne jachthavens.
In de gemeente Leeuwarden bevinden zich diverse musea en worden er vele verschillende activiteiten aangeboden. Leeuwarden is daarnaast uitverkozen tot Culturele Hoofdstad van 2018. Dit houdt in dat er in de periode van 2014-2019 zo’n veertig grote culturele evenementen worden georganiseerd. Het centrale thema van deze evenementen is Iepen Mienskip, waarbij de samenhang tussen cultuur en natuur, stad en natuur en identiteit en gemeenschap centraal staat.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Leeuwarden. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 14-058. Ook kunt u het contactformulier op de website invullen.
Het stadskantoor is gevestigd aan het Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden. De openingstijden van het stadskantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur en op donderdag ook van 17.00 – 19.30 uur. U kunt online een afspraak maken om te voorkomen dat u lang in de rij moet staan. Het postadres van het stadskantoor is Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

Openingstijden Gemeente Leeuwarden klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Leeuwarden

Telefoonnummer Gemeente Leeuwarden klantenservice

Telefoonnummer
14 058
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Leeuwarden klantenservice

Oldehoofsterkerkhof 2
Leeuwarden

E-mailadres Gemeente Leeuwarden klantenservice

Gemeente Leeuwarden opzeggen

Gemeente Leeuwarden direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente leeuwarden.

Gemeente Leeuwarden ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie