Gemeente Leusden

Over de gemeente Leusden

De gemeente Leusden is gelegen in de provincie Utrecht. De gemeente telt ruim 29.000 inwoners. De gemeente omvat enkele kernen: Leusden, Achterveld, Leusden-Zuid en Stoutenburg.

Ontstaan

De huidige gemeente Leusden is ontstaan in 1969 door een fusie tussen Leusbroek en Hamersveld. Pas in de jaren zestig en jaren zeventig van de negentiende eeuw komt het huidige Leusden voor op kaarten. Op oude kaarten staat wel een plaats Leusden, maar hier wordt altijd Oud-Leusden mee bedoeld.

Wat Leusden te bieden heeft

De gemeente Leusden heeft een groen en dorps karakter. Leusden bevindt zich deels op de Utrechtse Heuvelrug en deels in de Gelderse Vallei.
Er zijn vele wandel- en fietsroutes in de (omgeving van de) gemeente. Op deze manier kunt u uitstekend de stuwvallen verkennen, door heidevelden lopen of het boerenland en de bossen bezichtigen.
De bezichtiging van de natuur kunt u afwisselen met een bezoek aan de stad Amersfoort. Deze stad bevindt zich op enkele kilometers afstand van de gemeente Leusden.
Andere bezienswaardigheden in de gemeente zelf zijn de St. Jozefkerk, de Grebbeliniedijk, het landhuis Heiligenberg en de Asschatterkeerkade. De Grebbeliniedijk is gelegen aan de noord- en oostrand van Leusden en heeft veel oorlogsbunkers die dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Leusden op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 14033. U kunt op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur telefonisch contact opnemen met het gemeentehuis. Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen of een e-mail te sturen naar gemeente@leusden.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 150, 3830 AD Leusden.
Het gemeentehuis is gevestigd aan ’t Erf 1 in Leusden. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 en op woensdag tot 20.00 uur. Meestal heeft u een afspraak nodig voor een bezoek aan het gemeentehuis. U kunt online een afspraak maken op de website van de gemeente Leusden.

Openingstijden Gemeente Leusden klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Leusden

Telefoonnummer Gemeente Leusden klantenservice

Telefoonnummer
14 033
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Leusden klantenservice

't Erf 1, 3831 NA
Leusden

E-mailadres Gemeente Leusden klantenservice

E-mailadres

Gemeente Leusden opzeggen

Gemeente Leusden direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente leusden.

Gemeente Leusden ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie