Gemeente Lopik

Over de gemeente Lopik

De gemeente Lopik is gelegen in de provincie Utrecht. De gemeente telt ruim 14.000 inwoners. Lopik ligt in de Lopikerwaard. De gemeente Lopik omvat de volgende kernen: Benschop, Cabauw, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Polsbroekerdam, Uitweg en Willige Langerak.

Ontstaan

De gemeente Lopik is in 1943 ontstaan door een samenvoeging van Willige Langerak, Lopik en Jaarsveld en door opheffing van de gemeenten Benschop, Polsbroek en Lopik in 1989. Deze oude gemeenten werden allemaal ondergebracht in de nieuwe gemeente Lopik.

Wat Lopik te bieden heeft

De gemeente Lopik heeft veel te bieden op recreatief gebied. U kunt fietsend, wandelend of vanaf het water genieten van de uiterwaarden, het open polderlandschap en de lange lintbebouwing.
De gemeente beschikt over diverse campings, boerderijen, hooiberghutten en bed & breakfasts. Op bezoek in Lopik kunt u naar een natuur- en klompenmuseum, een wipwatermolen, antiekmarkten of viswater.
In de gemeente bevinden zich meerdere kastelen, herenhuizen en boerderijen die de moeite waard zijn om te bezichtigen.
Voor de inwoners van Lopik, maar ook voor vakantiegangers, beschikt de gemeente over het openluchtzwembad Lobeke. Dit zwembad ligt in Lopik en is met een los kaartje of abonnement toegankelijk. Het zwembad heeft een 25-meter bad met glijbaan, ruime ligweide, diverse speeltoestellen en een kinder- en een instructiebad.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Lopik. De gemeente is telefonisch bereikbaar op 0348-559955. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@lopik.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 50, 3410 CB Lopik.
Het gemeentehuis is gevestigd aan het Raadhuisplein 1 in Lopik. Het gemeentehuis is op afspraak geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. U kunt online of telefonisch een afspraak maken. Op dinsdag bent nu van 17.30 – 20.00 uur welkom zonder afspraak.

Openingstijden Gemeente Lopik klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Lopik

Telefoonnummer Gemeente Lopik klantenservice

Telefoonnummer
0348 - 55 99 55
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Lopik klantenservice

Raadhuisplein 1
Lopik

E-mailadres Gemeente Lopik klantenservice

E-mailadres

Gemeente Lopik opzeggen

Gemeente Lopik direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente lopik.

Gemeente Lopik ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie