Gemeente Meerssen

Over de gemeente Meerssen

De gemeente Meerssen is gelegen in de provincie Limburg. De gemeente telt ruim 19.000 inwoners.

Ontstaan

De huidige gemeente Meerssen is op 1 januari 1982 ontstaan door een herindeling van de gemeenten in Zuid-Limburg. De gemeente bestaat uit vijf dorpen: Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten.

Wat Meerssen bieden heeft

In Zuid-Limburg is het Romeinse Rijk nog zichtbaar in het landschap. Het is ook mogelijk om met een fiets- of wandelroute het landschap te bezichtigen en tegelijkertijd de eeuwenoude historie te ontdekken. U kunt wandelen in het Bunderbos, het natuurgebied de Dellen bekijken of uitrusten in een van de vijf dorpen.
De Basiliek van het Heilige Sacrament is een echte bezienswaardigheid in de gemeente Meerssen. De basiliek wordt ook wel het Pronkstuk van de Maasgothiek genoemd. Daarnaast is er midden in het historische Proosdijpark een andere bezienswaardigheid: de Gloriëtte. Dit voormalige theehuisje stamt uit 1895.
De Groote Moolen, de Wijngaardsberg en kasteel Geulle zijn ook het bezoeken waard. Daarnaast bevinden er zich meerdere kerken in de gemeente.
De gemeente kent enkele jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de Marathon van Meerssen, de Jaarmarkt, het Charlemagnefestijn, het Cultuurevenement en de Knastercross.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Meerssen. Met al uw vragen kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum. Telefonisch kunt u de gemeente bereiken op 14043. U kunt het Klant Contact Centrum op werkdagen bereiken van 8.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur. Het is daarnaast ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@meerssen.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 90, 6230 AB Meerssen.
Het Klant Contact Centrum is gevestigd aan de Markt 50 in Meerssen. Dit centrum is bedoeld voor al uw vragen over de gemeente. De gemeente werkt uitsluitend op afspraak. U kunt telefonisch of online een afspraak maken met het Klant Contact Centrum.

Openingstijden Gemeente Meerssen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
08:30 -20:00
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Meerssen

Telefoonnummer Gemeente Meerssen klantenservice

Telefoonnummer
14 043
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Meerssen klantenservice

Beekstraat 51
Meerssen

E-mailadres Gemeente Meerssen klantenservice

E-mailadres

Gemeente Meerssen opzeggen

Gemeente Meerssen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente meerssen.

Gemeente Meerssen ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie