Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Over Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond richt zich op de veiligheid en ontwikkeling van kinderen in de regio Rotterdam. De instelling grijpt in wanneer deze veiligheid en/of ontwikkeling in gevaar is. Jeugdbeschermers nemen de regie van de hulpverlening op zich in een gezin wanneer dit nodig is. Ze werken samen met ouders en het netwerk van het gezin aan een veilige opvoedsituatie. Ze ondersteunen het gezin en richten zich op het verbeteren van de thuissituatie. Ook is het taak om te voorkomen dat de problemen verergeren. De hulp van jeugdbeschermers heeft zoveel mogelijk een vrijwillig karakter, maar kan een verplicht karakter krijgen in de vorm van een jeugdbeschermingsmaatregel of jeugdreclassering.

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond is nadrukkelijk aanwezig in gezinnen die hulpverlening krijgen. De jeugdbeschermers zoeken een verbinding met de ouders, het sociale netwerk en de professionele hulpverlening. Er wordt gekeken naar de context waarin het kind zich bevindt, maar waar nodig kan de jeugdbescherming zowel oplossings– als vraaggericht te werk gaan.

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond heeft verschillende taken in het pakket zitten. De instelling richt zich op crisisinterventies, maar ook op jeugdbescherming met drang. Ook voert de jeugdbescherming voogdijmaatregelen, ondertoezichtstellingen en jeugdreclassering uit als de (kinder)rechter deze uitspreekt. Veilig Thuis, het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld, maakt ook onderdeel uit van de instelling. Daarnaast beschikt de instelling over een eigen kenniscentrum waarbinnen wetenschappelijke artikelen worden gekoppeld aan de praktijkervaringen van de jeugdbescherming.

Contactgegevens

Voor algemene vragen en advies kunt u op verschillende manieren contact opnemen met Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond. De Jeugdbescherming is telefonisch bereikbaar op 010-2330000. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@jbrr.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, Delftseplein 29, 3013 AA in Rotterdam.
Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond heeft twee bezoekadressen in Rotterdam. De gegevens van deze vestigingen vindt u op de website.
Voor meldingen over huiselijk geweld of kindermishandeling neemt u contact op met 0800-2000.

Openingstijden Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Telefoonnummer Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond klantenservice

Telefoonnummer
010 - 233 00 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond klantenservice

Delftseplein 29
Rotterdam

E-mailadres Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond klantenservice

E-mailadres

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond opzeggen

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/jeugdbescherming rotterdam rijnmond.

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie