Reformatorisch Dagblad

 klantenservice

Over Reformatorisch Dagblad

Het Reformatorisch Dagblad is een Nederlands Christelijk Dagblad dat gereformeerd van aard is. De krant verschijnt doordeweeks als avondkrant en op zaterdag als ochtendkrant. De krant is de belangrijkste activiteit van de Erdee Media Groep (EMG), een Nederlands Christelijk mediabedrijf dat opgericht is in 1971 en gevestigd zit in Apeldoorn. De afkorting van het Reformatorisch Dagblad is RD of RefDag en de krant wordt tevens op Goede Vrijdag bezorgd.

Oprichting

Het Reformatorisch Dagblad werd in 1971 opgericht vanuit de studievereniging van de Staatkundig Gereformeerde Partij in Driebergen. Het blad werd opgericht vanuit het idee dat er verzet geboden moest worden tegen de modernisering van Nederland. Het doordringen van de moderniteit in de Nederlandse media had tot gevolg dat het totaalbeeld van media die voorheen confessioneel waren veranderde naar een gemoderniseerd beeld. Het Reformatorisch Dagblad heeft als basis de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid. Deze formulieren betreffen een drietal theologische geschriften die als de belijdenis van de gereformeerde kerk werden aanvaard tussen 1618 en 1619. Sinds april 2013 verschijnt de krant op tabloidformaat.

Type Krant

Met als belangrijkste doelgroep de gereformeerde gezindte, probeert het Reformatorisch Dagblad zichzelf neer te zetten als ene kwaliteitskrant. Hierdoor bestaat er naast zowel internationaal als nationaal nieuws veel aandacht voor het kerkelijke leven in zowel binnen als buiten Nederland. Ook schrijft de krant over reformatorisch onderwijs en de politiek van de politieke partijen SGP en ChristenUnie. Wanneer gekeken wordt naar het binnenlandse nieuws dat de krant schrijft, valt op dat hier vaak nieuws te vinden is uit de Bijbelgordel, waarmee de geografische band van steden van Overijssel naar Zeeland bedoeld wordt. Het Reformatorisch Dagblad schenkt overigens weinig aandacht aan zaken waar men zich binnen de reformatorische gemeenschap over het algemeen niet mee bezighoudt, zoals sport, amusement en film.

Geschiedenis

De eerste oplage van het Reformatorisch Dagblad verscheen op 1 april 1971. In de begintijd van de krant waren er ongeveer zestienduizend abonnees. Dit aantal is in de daarop volgende jaren gegroeid, in 2001 telde de krant al achtenvijftigduizend abonnees. Aan het begin van de 21e eeuw daalde het aantal echter en in 2013 had de krant een papieren oplage met een niveau van 47.262 abonnees. Sinds 1997 heeft het Reformatorisch Dagblad een website. Opvallend hieraan is dat deze iedere zondag van middernacht tot middernacht gesloten is. Op deze dag verschijnt een mededeling op het scherm dat het Reformatorisch Dagblad haar lezers graag op een andere dag terugziet. De website van de krant is echter niet werkelijk gesloten, maar afhankelijk van de systeemtijd en datum van de computer van een gebruiker. Als deze op een andere dag wordt ingesteld, is de website dus gewoon te bezoeken.

Klantenservice

Het Reformatorisch Dagblad heeft een klantenservice die beschikbaar is voor vragen over een abonnement. Heeft u een vraag over het volledige abonnement van het RD? Of over het Weekendplus abonnement of zaterdag abonnement? Neem dan contact op met de Reformatorisch Dagblad Klantenservice. Heeft u een vraag of klacht over het RD E-Paper? De jongerenkorting die het Reformatorisch Dagblad aanbiedt? Ook hier staat de klantenservice u graat te woord.

Contact met Reformatorisch Dagblad

Openingstijden Reformatorisch Dagblad klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:00 -16:30
Dinsdag
08:00 -16:30
Woensdag
08:00 -16:30
Donderdag
08:00 -16:30
Vrijdag
08:00 -16:30
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Reformatorisch Dagblad klantenservice

Contact met Reformatorisch DagbladNummer
Algemeen055 - 539 02 22

Overige contactmogelijkheden Reformatorisch Dagblad klantenservice

Reformatorisch Dagblad opzeggen

Reformatorisch Dagblad direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/reformatorisch dagblad.

Reformatorisch Dagblad ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Reformatorisch Dagblad? Laat ons je ervaring met Reformatorisch Dagblad weten!
Beoordeel Reformatorisch Dagblad

Adres Reformatorisch Dagblad klantenservice

Laan van Westenenk 12
Apeldoorn
Rapportcijfer Reformatorisch Dagblad klantenservice: 6

Rapportcijfer is gebaseerd op 3 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Reformatorisch Dagblad klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Reformatorisch Dagblad klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Reformatorisch Dagblad Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Reformatorisch Dagblad klantenservice?

3 reviews over “Reformatorisch Dagblad”

 1. Rapportcijfer: 2

  Ik heb geprobeerd meerdere malen een mail te sturen ,echter die worden gewoon geblokkeerd? Ik heb een 3 mnd abbonnement(zaterdag) met digitaal lezen. Dat kon op de tablet en ging prima ruim een week maar daarna niet meer. Kreeg iemand aan de lijn die zei mij dat moet via playstore maar dat krijg ik niet op de tablet maar waarom ging dat eerst wel ruim een week?? Geen antwoord??? M.a.w. zoek het zelf uit!!!
  Nu heb ik de laatste twee weken ook de zaterdagkrant niet ontvangen dus zal ik de PZC koesteren.

 2. Rapportcijfer: 8

  Beste mensen,
  Mijn relatienummer is: 925247.
  Al sinds meer dan 1 week ontvang ik uw digitale editie van het RD niet.
  Ik ben me niet bewust dat ik het abonnement heb opgezegd.
  Wel ontvang ik uw nieuwsbrief: Prima!
  Waar ligt de oorzaak dat ik de digitale editie van het RD niet meer krijg?
  Mvg,
  P.M. de Wit

 3. Rapportcijfer: 8

  Erg fijne klantenservice, ik ben goed geholpen en snel tewoord gestaan.