Gemeente Almere

 klantenservice

Over de gemeente Almere

Almere is een gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland. Op dit moment heeft de gemeente Almere zo’n 196.000 inwoners. Dit betekent dat de gemeente Almere een vrij grote gemeente is.  Almere is op dit moment namelijk een van de 10 grootste gemeenten in Nederland. De gemeente Almere grenst aan een aantal andere gemeenten in Almere, zoals de gemeente Lelystad en de gemeente Zeewolde. Almere is vernoemd naar het water genaamd Almere. Het water Almere lag ongeveer op de plek waar Almere nu ligt, namelijk ten hoogte van het IJsselmeer. Op dit moment is Annemarie Jorritsma van de VVD de burgemeester. Omdat Almere een vrij nieuwe stad is, heeft Almere weinig te bieden op het gebied van geschiedenis. Echter, in de stad Almere staan wel een groot aantal mooie architectonische gebouwen, zoals de Citadel, de nieuwe bibliotheek, Landgoed Hogevoort, Schouwburg Almere en The Wave. Ook in Almere Haven staan een aantal mooie architectonische gebouwen, zoals Golvend Land, Schaapskooi Vroege Vogelbos en het Kasteel Almere. Ook het gebied van evenementen heeft de gemeente Almere veel te bieden, namelijk de Libelle Zomerweek, Free Festival, Bevrijdingsfestival Flevoland, Holland Traithlon, Festival LaMere en Popfestival Zand. Heeft u meer vragen over praktische zaken met betrekking tot de gemeente Almere? Neem dan contact op met de gemeente Almere klantenservice. De gemeente Almere klantenservice kan u helpen met verschillende zaken en vragen met betrekking tot de gemeente Almere.

Geschiedenis van de gemeente Almere

Almere heeft pas een korte geschiedenis. Dit komt omdat Almere pas in de tweede helft van de twintigste eeuw is ontwikkeld als stad. Flevoland is immers een provincie in Nederland die pas vrij kort bestaat. Flevoland is ontstaan door het droogleggen van een stuk land. Dit was nodig omdat na de tweede wereldoorlog de bevolking van Nederland hard groeide. Door het gebied wat nu Flevoland is droog te leggen, konden er nieuwe steden gebouwd worden. Steden die toen ontwikkeld zijn, zijn onder andere Lelystad, maar dus ook Almere. Heeft u meer vragen over de geschiedenis van Almere, ook al is deze eigenlijk pas kort? Dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente Almere klantenservice. Zij kunnen u misschien wel meer vertellen over de geschiedenis van Almere.

Gemeente Almere klantenservice

De gemeente Alkmaar klantenservice is er om de inwoners, maar ook andere geïnteresseerden van de gemeente Almere, te informeren over praktische zaken met betrekking tot de gemeente Almere. U kunt de gemeente Almere klantenservice op verschillende manieren bereiken. Een van de meest gemakkelijke manieren om de gemeente Almere klantenservice te bereiken is om langs te gaan op het gemeentehuis. Het gemeentehuis van de gemeente Almere is te vinden op Stadhuisplein 1, in Almere. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact zoeken met de gemeente Almere klantenservice. Dit kan op het nummer 036-539911. Wil u mailen naar de gemeente Almere klantenservice? Dat is ook mogelijk, vul dan het contactformulier in op de website van de gemeente Almere. Kortom, er zijn een aantal verschillende manieren om de gemeente Almere klantenservice te bereiken.

Contact met Gemeente Almere

Openingstijden Gemeente Almere klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment niet bereikbaar.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -13:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Gemeente Almere klantenservice

Contact met Gemeente AlmereNummer
Algemeen14 036

Overige contactmogelijkheden Gemeente Almere klantenservice

Gemeente Almere opzeggen

Gemeente Almere direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente almere.

Gemeente Almere ervaringen

1 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Gemeente Almere? Laat ons je ervaring met Gemeente Almere weten!
Beoordeel Gemeente Almere

Adres Gemeente Almere klantenservice

Stadhuisplein 1
Almere
Rapportcijfer Gemeente Almere klantenservice: 8

Rapportcijfer is gebaseerd op 1 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Gemeente Almere klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Gemeente Almere klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Gemeente Almere Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Gemeente Almere klantenservice?

1 reviews over “Gemeente Almere”

 1. Rapportcijfer: 8

  Goedendag
  Ik heb een vraag! Wij hebben hier bij de Sluis heel veel last van zwerfvuil .
  Ik heb het plan om dit zelf op te ruimen. Maar! hoe kom ik aan zo’n afstand vuil grijper?
  Met me handen lijkt he me niet fris. Graag oplossing.
  mvg Henk