Gemeente Amsterdam

Over de gemeente Amsterdam

Amsterdam is de grootste gemeente in Nederland en telt op dit moment meer dan 800.000 inwoners. Dit is niet gek gezien de gemeente Amsterdam de gemeente is van de hoofdstad van Nederland, namelijk: Amsterdam. De Burgemeester van Amsterdam is op dit moment Eberhart van der Laan van de Partij van de Arbeid. De gemeente Amsterdam is onderverdeeld in 8 stadsdelen, te weten: Centrum (Grachtengordel, Binnenstad, Jordaan, Plantage, Westelijke Eilanden, en Oostelijke Eilanden), Noord (Tuindorp Oostzaan, Kadoelen, Buikslotermeer, Buiksloot, Nieuwendam, Landelijk Noord, Oostzanerwerf, Schellingwoude, Drugerdam, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp), West (Spaarndammerbuurt, Staartliedenbuurt, Frederik Hendrikbuurt, Kinkerbuurt, Overtoom, Hoofdweg, Admiralenbuurt, Mercatorplein, Landlust, Bos en Lommer, en Sloterdijk), Nieuw-West (Slotermeer, Slotervaart, Geuzenveld, Overtoomse Veld, Nieuw Sloten, Osdorp, De Aker, Sloten, Oud-Osdorp), Zuid (Museumkwartier, De Pijp, Willemspark, Stadionbuurt, Apollobuurt, Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Rivierenbuurt, Zuidas, Prinses Irenebuurt en Buitenveldert), Oost (Weesperzijde, Oosterparkbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt, IJburg, Zeeburgereiland, Oostelijk Havengebied, Watergraafsmeer en de Dapperbuurt), Zuid-Oost (Venserpolder, Bijlmer, Bullewijk, Driemond, en Gaasperdam) en Westpoort. Gezien Amsterdam de hoofdstad van Nederland is, heeft het ook een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Voorbeelden van bezienswaardigheden in Amsterdam zijn het paleis op de Dam, het monument op de Dam, het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, het Vondelpark, de Heineken Experience, de Albert Cuypmarkt, het Scheepvaartmuseum, het Van Gogh Museum, en nog veel meer. Wilt u weten wat u nog meer zou kunnen doen in Amsterdam? Neem dan contact op met de gemeente Amsterdam klantenservice.

De geschiedenis van de gemeente Amsterdam

De geschiedenis van de gemeente Amsterdam gaat vrijwel gelijk om met de geschiedenis van de stad Amsterdam. De naam Amsterdam stamt af van de rivier de Amstel, een rivier die door de stad Amsterdam heenloopt. Amsterdam kreeg net iets na het jaar 1300 stad rechten en werd een van de meest belangrijke haven-handels steden tijdens de Gouden Eeuw. De eeuwenoude grachtengordel behoort sinds 2010 tot de UNESCO werelderfgoedlijst. De gemeente Amsterdam is in de loop der jaren altijd al in trek geweest bij mensen van verschillende nationaliteiten. Het is dan ook niet gek dat de gemeente Amsterdam de gemeente is met de meest verschillende nationaliteiten per wereld.  Heeft u andere praktische vragen over de gemeente Amsterdam? Neem dan contact op met de gemeente Amsterdam klantenservice.

Gemeente Amsterdam klantenservice

De gemeente Amsterdam klantenservice is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Zo kunt u de gemeente Amsterdam klantenservice bellen door te bellen naar het nummer 14 020. Hiernaast kunt u ook de gemeente Amsterdam klantenservice mailen door het contactformulier op de website in te vullen. Natuurlijk kunt u ook langsgaan in een van de stadsdeelkantoren van de gemeente Amsterdam.  Er zijn dus een aantal verschillende manieren om in contact te komen met de gemeente Amsterdam klantenservice.

Openingstijden Gemeente Amsterdam klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Amsterdam

Telefoonnummer Gemeente Amsterdam klantenservice

Telefoonnummer
14 020
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Amsterdam klantenservice

Amstel 1
Amsterdam

E-mailadres Gemeente Amsterdam klantenservice

Gemeente Amsterdam opzeggen

Gemeente Amsterdam direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente amsterdam.

Gemeente Amsterdam ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie