Gemeente Diemen

Over de gemeente Diemen

De gemeente Diemen is gelegen in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland en telt bijna 27.000 inwoners. De naam Diemen stamt af van het riviertje de Diem dat langs Diemen stroomt en oorspronkelijk in de middeleeuwen een verbinding was tussen de Bijlmermeer, de Gaasp en de Zuiderzee. De oudste vermelding van Diemen stamt uit het jaar 1033, wat Diemen één van de eerste nederzettingen in het gebied maakt en daardoor zelfs twee eeuwen ouder is dan Amsterdam. Sinds de helft van de 20ste eeuw begon de gemeente Diemen als woonplaats steeds aantrekkelijker te worden voor Amsterdamse forenzen. Het oorspronkelijke agrarische karakter veranderde dan dus ook langzaam maar zeker in dat van een moderne buitenwijk van de gemeente Amsterdam.

Contact

Voor vragen voor de gemeente Diemen kunt u altijd per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 020 – 3144888. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Tevens is het mogelijk om uw vraag via de fax te stellen, dit doet u door uw brief te versturen naar 020 – 3144635. In het geval dat u uw vragen liever digitaal wenst te stellen, biedt de gemeente Diemen de mogelijk om contact op te nemen met de gemeente via e-mailadres info@diemen.nl of via de sociale media. De klantenservice is actief op zowel Facebook als Twitter. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd de gemeente per post contacteren, dit doet u door uw brief te adresseren aan Postbus 191, 1110 AD Diemen. De gemeente Diemen zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Tenslotte is het uiteraard ook altijd mogelijk om in persoon langs te komen op het gemeentehuis van de gemeente Diemen, deze is gevestigd op D.J. Den Hartoglaan 1, 1111 ZB Diemen. Het loket Burgerzaken is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Het loket Burgerzaken heeft extra openstellingen op woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur, en op donderdagavond van 17.30 en 19.30 uur. Op donderdagavond is er geen mogelijkheid tot het aangeven van geboorte, overleiden, huwelijk of naturalisatie. Om geholpen te kunnen worden bij het loket Burgerzaken dient u van te voren een afspraak te maken. Dit kunt u gemakkelijk online via het digitale loket op de website doen of door even te bellen naar de klantenservice op eerder genoemd telefoonnummer. Het loket Sociale Zaken heeft een telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur, hiervoor kunt u naar eerder genoemd telefoonnummer bellen.

Openingstijden Gemeente Diemen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Diemen

Telefoonnummer Gemeente Diemen klantenservice

Telefoonnummer
020 - 31 44 888
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Diemen klantenservice

D.J. Den Hartoglaan 1
Diemen

E-mailadres Gemeente Diemen klantenservice

E-mailadres

Gemeente Diemen opzeggen

Gemeente Diemen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente diemen.

Gemeente Diemen ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie