Gemeente Harlingen

Over de gemeente Harlingen

De gemeente Harlingen is gelegen in het westen van de provincie Friesland. Hoewel de gemeente een totale oppervlakte van ruim 387 vierkante kilometer heeft, is slechts 25 vierkante kilometer hiervan land. Het overige bestaat namelijk uit zee. Het totale inwonersaantal van de gemeente Harlingen ligt op bijna 16.000 inwoners.

Harlingen heeft drie kernen, namelijk de hoofdplaats Harlingen zelf, en daarnaast nog de plaatsen Midlum en Wijnaldum.

Contact

In het geval dat u een vraag, klacht of opmerking heeft voor of over de gemeente Harlingen kunt u per telefoon contact opnemen met de klantenservice van de gemeente via telefoonnummer 14 0517. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.00 en 12.30 uur. In het geval dat u vanuit het buitenland belt, kunt u bellen naar telefoonnummer 0031 517492222. Mocht u uw vraag of opmerking liever via de digitale weg aan de gemeente Harlingen willen sturen, dan kunt u dat doen door het contactformulier op de website van de gemeente in te vullen, door een emailbericht te sturen naar gemeentebestuur@harlingen.nl of een bericht achter laten op één van de social media pagina’s van de gemeente Harlingen. De klantenservice is actief op zowel Facebook als Twitter. In het geval dat u uw bericht per post aan de gemeente Harlingen wilt doen toekomen, kunt u dit doen door uw brief te adresseren aan Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. De gemeente zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Het is uiteraard ook mogelijk om in persoon op het gemeentehuis van de gemeente Harlingen langs te komen, deze is gevestigd op Voorstraat 35, 8861 BD Harlingen. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.30 uur. Daarnaast is het gemeentehuis ook geopend op donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 en heeft zij op donderdagavond ook een extra avondopenstelling tussen 17.00 en 20.30 uur. Tijdens de avondopenstelling kunt u alleen terecht voor de aanvraag van reisdocumenten en rijbewijzen, verklaring omtrent goed gedrag, afschriften uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens, aangifte verhuizing binnen de gemeente en aangifte van vestiging in de gemeente. Wanneer u liever buiten de openingstijden langs wilt komen en niet wilt wachten, dan kunt u ook een afspraak maken. Een afspraak kunt u gemakkelijk en snel online via de website van de gemeente Harlingen maken of door even te bellen met de klantenservice via eerdergenoemd telefoonnummer.

Openingstijden Gemeente Harlingen klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
08:00 -17:00
Dinsdag
08:00 -17:00
Woensdag
08:00 -17:00
Donderdag
08:00 -17:00
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Harlingen

Telefoonnummer Gemeente Harlingen klantenservice

Telefoonnummer
14 0517
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Harlingen klantenservice

Voorstraat 35
Harlingen

E-mailadres Gemeente Harlingen klantenservice

Gemeente Harlingen opzeggen

Gemeente Harlingen direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente harlingen.

Gemeente Harlingen ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie