Gemeente Koggenland

Over de gemeente Koggenland

De gemeente Koggenland is gelegen in de provincie Noord-Holland en maakt deel uit van West-Friesland. De gemeente heeft meer dan 22.000 inwoners en bestaat uit verschillende dorpen: Avenhorn, Berkhout, De Goorn, Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Rustenburg, Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer en Zuidermeer

Ontstaan

De gemeente Koggenland is op 1 januari 2007 ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten Obdam en Wester-Koggenland. De naam Koggenland is afkomstig van de historische koggen uit de middeleeuwen, die meerdere dorpen besloegen.

Wat Koggenland te bieden heeft

De gemeente Koggenland biedt meerdere wandel-, fiets- en vaarroutes voor de sportieve natuurliefhebbers. Daarnaast beschikt de gemeente over twee zwembaden: het Koggenbad en de Buitenmeere. Ook bevinden er zich drie recreatiegebieden in de gemeente: Ursemmerplas, De Hulk Scharwoude en De Leijen.
Een van de oudste dijken van Nederland loopt door de gemeente Koggenland heen. De Westfriese Omringdijk is 800 jaar oud en in totaal 126 kilometer land. De dijk is een podium voor sport en recreatie, maar ook voor kunst- en cultuurliefhebbers.
Daarnaast bevinden er zich in de gemeente verschillende (historische) monumenten en culturele bezienswaardigheden naast de meer recreatieve trekpleisters.

Contactgegevens

U kunt de gemeente Koggenland op verschillende manieren bereiken. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 0229-548400. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Middenhof 2 in De Goorn. De balies in het gemeentehuis zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 – 12.00 uur. De balies Burgerzaken, Bouwen & Milieu en het Zorgteam zijn op maandag ook open van 13.00 – 20.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip geholpen worden? Dan kunt u telefonisch of online een afspraak maken.
Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen of een e-mail te sturen naar info@koggenland.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn.

Openingstijden Gemeente Koggenland klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
09:00 -20:00
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Koggenland

Telefoonnummer Gemeente Koggenland klantenservice

Telefoonnummer
0229 - 54 84 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Koggenland klantenservice

Middenhof 2
De Goorn

Gemeente Koggenland opzeggen

Gemeente Koggenland direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente koggenland.

Gemeente Koggenland ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie