Gemeente Leudal

Over de gemeente Leudal

De gemeente Leudal is gelegen in de provincie Limburg. De gemeente telt ruim 36.000 inwoners verdeeld over zestien dorpskernen.
De zestien kernen zijn: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel.

Ontstaan

De gemeente Leudal is op 1 januari 2007 ontstaan uit de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer. De naam Leudal stamt af van het beekje Leu. Het gebied waarbinnen de gemeente Leudal zich bevindt is ontstaan door erosie door het beekje Leu.

Wat Leudal te bieden heeft

De gemeente Leudal heeft een rijke geschiedenis en veel natuur. In het bezoekerscentrum Leudal in Haelen is het Leudalmuseum gevestigd. In dit museum is een vaste collectie te bezichtigen van archeologie, cultuurhistorie, de Tweede Wereldoorlog, natuur en landschap. Daarnaast heeft het museum ook wisseltentoonstellingen.
Ook het museum Terug in de Tijd en het Bakkerijmuseum Marleetjeshof bevinden zich in de gemeente.
Het natuurgebied Leudal is gelegen in de gemeente. Er bevinden zich vele wandel- en fietsroutes rondom de zestien kernen in de gemeente. Voldoende mogelijkheden om het landschap te bezichtigen.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Leudal. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via 0475-859000. Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.30 – 17.00 uur, op dinsdag en donderdag tot 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 13.00 uur.
Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.
Het gemeentehuis is gevestigd aan het Leudalplein 1 in Heythuysen. De receptie van het gemeentehuis is op maandag tot en met vrijdag geopend. Op maandag en woensdag is dit van 9.00 – 17.00 uur, op dinsdag en donderdag van 9.00 – 19.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 13.00

Openingstijden Gemeente Leudal klantenservice

Nu bereikbaar.

Maandag
gesloten
Dinsdag
09:00 -19:00
Woensdag
gesloten
Donderdag
09:00 -19:00
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Leudal

Telefoonnummer Gemeente Leudal klantenservice

Telefoonnummer
0475 - 85 90 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Leudal klantenservice

Leudalplein 1
Heythuysen

E-mailadres Gemeente Leudal klantenservice

E-mailadres

Gemeente Leudal opzeggen

Gemeente Leudal direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente leudal.

Gemeente Leudal ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie