Gemeente Maastricht

Over de gemeente Maastricht

De gemeente Maastricht is gelegen in de provincie Limburg. De gemeente telt ruim 122.000 inwoners en ligt aan de Maas. Maastricht ligt aan de voet van de Sint-Pietersberg. Vroeger werd de stad Maastricht omgeven door een krans van dorpen in een agrarisch gebied. In de twintigste eeuw voegden deze dorpen zich bij Maastricht en zijn ze langzaam onderdeel geworden van het stedelijk gebied. De gemeente Maastricht bestaat enkel uit de stad Maastricht.

Ontstaan

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland. De stad wordt al meer dan twintig eeuwen continu bewoond. De naam Maastricht stamt waarschijnlijk af van Mosae Trajectum. Dit betekent doorwaadbare plaats in de Maas. Deze naam is echter pas vanuit de middeleeuwen bekend.

Wat Maastricht bieden heeft

In de gemeente Maastricht bevinden zich diverse museau. Enkele voorbeeldenhiervan zijn het museum aan het Vrijthof, het Bonnefantenmuseum, het Natuurhistorisch museum, het Sint Pieters museum en de Stoombierbrouwerij De Keyzer.
Andere bezienswaardigheden in het centrum van Maastricht zijn de rivier de Maas met de Sint-Servaasbrug en het Bassin, de binnenhaven. Ook zijn het Vrijthof, het Onze-Lieve-Vrouweplein en de Markt een bezoek waard.
Buiten het centrum van Maastricht ligt de Sint-Pietersberg met uitgestrekte grotten. Ook is er een landgoederenzone en een frontenpark.

Contactgegevens

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente Maastricht. Telefonisch is de gemeente bereikbaar op 14043. Het is ook mogelijk om een WhatsApp te sturen naar 06-31993944 of een e-mail te sturen naar post@maastricht.nl. Schriftelijke post adresseert u aan Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.
Het gemeenteloket is gevestigd aan het Mosae Forum 10 in Maastricht. Dit loket is van maandag tot en met woensdag geopend van 8.30 – 12.30 uur en 13.30 – 16.30 uur, op donderdag van 13.30 – 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 – 12.30 uur. Voor sommige momenten dient u online een afspraak te maken.

Openingstijden Gemeente Maastricht klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Gemeente Maastricht

Telefoonnummer Gemeente Maastricht klantenservice

Telefoonnummer
14 043
Belkosten
lokaal tarief

Adres Gemeente Maastricht klantenservice

Mosae Forum 10
Maastricht

E-mailadres Gemeente Maastricht klantenservice

E-mailadres

Gemeente Maastricht opzeggen

Gemeente Maastricht direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/gemeente maastricht.

Gemeente Maastricht ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie