Stadgenoot

Over Stadgenoot

Stadgenoot is een woningcorporatie die zich vooral richt op de regio Amsterdam. De organisatie is in juli 2008 ontstaan uit een fusie tussen twee oude Amsterdamse woningcorporaties, de Algemene Woningbouw Vereniging en Het Oosten. De kerntaak van Stadgenoot is volkshuisvesting. Stadgenoot is er, met haar 400 medewerkers, vooral voor mensen met een lager inkomen. Deze mensen redden het niet alleen op de Amsterdamse woningmarkt omdat ze met hun inkomen geen woning kunnen kopen of huren in de marktsector. Ook zet de organisatie zich in voor de jonge bewoners van Amsterdam. Voor studenten is er het Campuscontract en sinds kort is er ook een Jongerencontract. Hiermee hoeven jongeren niet jaren te wachten tot ze via woningnet in aanmerking komen voor een woning. Verder is Stadgenoot er ook voor mensen die een woning nodig hebben met een vorm van ondersteuning, dit kunnen ouderen zijn of mensen met een handicap of beperking. Stadgenoot is een van de grootste verhuurders aan zorginstellingen van Amsterdam.

Huur en Koop

Stadgenoot bezit ongeveer 32.000 huurwoningen, deze woningen zijn verspreid over heel Amsterdam. 97 procent van de huurwoningen die door Stadgenoot verhuurd worden zijn sociale huurwoningen. De vrije sectorhuur bestaat uit 3 procent van het aanbod. Naast het huuraanbod is er ook een breed aanbod koopappartementen en eengezinswoningen in Amsterdam. Deze staat zowel binnen als buiten de ring te koop. Het aanbod is gevarieerd van renovatiewoningen tot nieuwbouw woningen. Er worden ongeveer 300 woningen per jaar verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar de renovatie van bestaande woningen en buurten, ook worden hier nieuwe woningen mee gekocht. Naast het huren en verkopen van woningen houdt Stadgenoot zich bezig met het verhuren van bedrijfsruimtes en parkeerplekken.

Contact

De klantenservice is te bereiken op het telefoonnummer 020-511 80 00 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Als u vragen, opmerkingen of klachten heeft kunt u ook contact opnemen door een email te sturen naar info@stadgenoot.nl. Indien u een vraag heeft, kunt u er ook voor kiezen gebruik te maken van het contactformulier op de website van Stadgenoot. U ontvangt dan binnen drie werkdagen een reactie van een medewerker van Stadgenoot. Ook is het mogelijk om schriftelijk contact op te nemen, u kunt uw brief richten aan: Stadgenoot, Postbus 700, 1000 AS, Amsterdam. Het bezoekersadres van Stadgenoot is Sarphatistraat 370, 1018 GW in Amsterdam.
Stadgenoot is ook actief op Facebook en Twitter. Via deze social media kanalen kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Stadgenoot.

Openingstijden Stadgenoot klantenservice

Niet bereikbaar op dit moment.

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
gesloten
Donderdag
gesloten
Vrijdag
gesloten
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten
Stadgenoot

Telefoonnummer Stadgenoot klantenservice

Telefoonnummer
020 - 511 80 00
Belkosten
lokaal tarief

Adres Stadgenoot klantenservice

Sarphatistraat 370
Amsterdam

E-mailadres Stadgenoot klantenservice

E-mailadres

Stadgenoot opzeggen

Stadgenoot direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/stadgenoot.

Stadgenoot ervaringen

Geen ervaringen.

Plaats een reactie