Rode Kruis

 klantenservice

Over het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat sinds 1867 en is een onafhankelijke vereniging. Het maakt deel uit van het grootste onafhankelijke hulpnetwerk ter wereld: de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging.   Het wereldwijde doel is hulp bieden aan de meest kwetsbaren Doet een ramp of conflict zich voor, dan helpt het Rode Kruis direct. Met meer dan 100 miljoen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Doel: zoveel mogelijk levens redden. Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Voor het Rode Kruis betekenen deze grondbeginselen dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid. Dat mensen in de grootste nood als eerste moeten worden geholpen en dat hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening hierbij niet ter zake doet.

Doelen

Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis beweging. Het embleem van het Rode Kruis staat voor velen synoniem aan directe hulp. In conflictgebieden, na rampen en in eigen land. De  kracht van het Rode Kruis? De vrijwilligers. Het Nederlandse Rode Kruis werkt met maar liefst 35.000 vrijwilligers. Zij werken in hun eigen woonplaats of regio voor 270 plaatselijke afdelingen in Nederland en voor de zes afdelingen in het Caribisch gebied. Via de afdelingen biedt het Rode Kruis in het hele land hulp aan, bij u om de hoek en in de wijk. Nieuwe vrijwilligers sluiten zich aan bij de plaatselijke Rode Kruis afdeling. Door de manier waarop zij georganiseerd zijn, hebben ze goed zicht op lokale hulpbehoeften waardoor ze snel kunnen handelen. Het Rode Kruis helpt direct. De Rode Kruis vrijwilligers worden ondersteund door een beroepsorganisatie.

Rode Kruis Klantenservice

De klantenservice van het Rode Kruis kunt u telefonisch bereiken, maar ook via de website. Zo kunt u op verschillende manieren eenvoudig antwoord krijgen op uw vragen. Heeft u een vraag voor de Rode Kruis klantenservice? Bezoek dan eerst de website. Heeft u na het bezoek aan de website nog vragen of opmerkingen? Neem dan tijdens kantooruren ​contact op met het Verenigingskantoor: 070 – 44 55 666. Het postadres van het Verenigingskantoor is Postbus 28120, 2502 KC Den Haag. Het bezoekadres is Leeghwaterplein 27, 2521 CV Den Haag. Telefonisch is het Verenigingskantoor op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 070 – 44 55 678  (voor algemene informatie) en faxnummer 070 – 44 55 777. Het e-mailadres is service@redcross.nl  (voor algemene vragen).

Bent u op zoek naar een adres of telefoonnummer van een Rode Kruis-afdeling in uw buurt? Bij contactgegevens kunt u op de kaart klikken voor de contactgegevens van de afdeling die u zoekt.  Als u lid of donateur bent van het Rode Kruis, kunt u uw gegevens online wijzigen.

Overige opties

Indien u een klacht heeft, kunt u deze via diverse kanalen indienen. Omschrijf uw klacht zo duidelijk mogelijk en geef indien mogelijk ook aan met welke oplossing of actie u tevreden bent. U kunt uw klacht online indienen via het klachtenformulier of per post op het adres: Nederlandse Rode Kruis, Contact & Administratie, Postbus 28120, 2502 KC Den Haag Het Rode Kruis is ook via Twitter en Facebook bereikbaar. Het Twitter adres is @RodeKruis en de Facebook pagina van het Rode Kruis is https://twitter.com/rodekruis.

Contact met Rode Kruis

Openingstijden Rode Kruis klantenservice

De telefonische klantenservice is op dit moment geopend.

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -17:00
Zaterdag
gesloten
Zondag
gesloten

Telefoonnummers Rode Kruis klantenservice

Contact met Rode KruisNummer
Algemeen070 - 44 55 678

Overige contactmogelijkheden Rode Kruis klantenservice

Rode Kruis opzeggen

Rode Kruis direct opzeggen? Dat kan via https://vandaagopzeggen.nl/rode kruis.

Rode Kruis ervaringen

3 ervaringen.

Heb jij recent contact gehad met Rode Kruis? Laat ons je ervaring met Rode Kruis weten!
Beoordeel Rode Kruis

Adres Rode Kruis klantenservice

Leeghwaterplein 27
Den Haag
Rapportcijfer Rode Kruis klantenservice: 6

Rapportcijfer is gebaseerd op 3 beoordelingen.

Laat ons je ervaring met de Rode Kruis klantenservice weten!

Je ervaring wordt geplaatst op klantenservicespot.nl.

 • Vermeld in je reactie niet je persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres of wachtwoord.
 • Je review wordt niet naar de Rode Kruis klantenservice gestuurd maar alleen gedeeld op deze website.

Beoordeel Rode Kruis Klantenservice

Welk cijfer geef jij aan de Rode Kruis klantenservice?

3 reviews over “Rode Kruis”

 1. Rapportcijfer: 8

  las in de krant dat geld dat voor oekraine ingezameld is voor een deel ergens anders besteed word. schandalig vanaf nu geef ik nooit meer aan het rode kruis. voor mij hebben jullie afgedaan.

 2. Rapportcijfer: 2

  Belachelijke telefoontjes van het Rode Kruis, je zou direct je donateurschap opzeggen. Ze praten alsof je niet goed snik bent en van de wereld niets weet. Wat een idioot gedoe. STOP met deze onzinnige telefoontjes. O ja, mijn bijdrage wordt in ieder geval niet hoger, eerder lager stelletje malloten.

 3. Rapportcijfer: 8

  goedemorgen,

  klopt het dat er donderdagavond rond 20.30 uur mensen van u op pad zijn gestuurd voor klantenwerving?
  het postcode gebied is 4306
  dit is in deze tijd eigenlijk niet normaal en gezien het tijdstip.
  de mensen waren volledig uitgerust met rode kruis kleding.

  Met vriendelijk groet;

  Kees